Ipak, uvriježeno je mišljenje da za njegovu pripremu treba mnogo vremena i truda, ali s receptom kojega vam donosimo to više ne mora biti tako.
Odlično prija uz roštilj, razna jela od mesa, suhomesnate proizvode, a može proći i kao samostalna namirnica namazana na komad ukusnoga kruha. Pogađate, riječ je o mnogima omiljenom ajvaru! No, ajvar spremljen u vlastitim domaćinstvima ne može nadmašiti niti jedan kupljen u trgovinama. Ipak, uvriježeno je mišljenje da za njegovu pripremu treba mnogo vremena i truda, ali s receptom kojega vam donosimo to više ne mora biti tako.
Potrebno vam je:
tri kilograma dona domaćih crvenih paprika
dva malo veća patidžana
bijeli luk
papar u zrnu
ulje, sol, šećer i ocat
Za početak svježe paprike potrebno je oprati, a zatim očistiti te samljeti, a onda staviti na ulje i pržiti. Patlidžan također valja oprati i oguliti, te po istom principu samljeti, a nakon toga dodati paprikama i nastaviti pržiti. U tu smjestu dodati soli po ukusu, ali ne zaboravite staviti i malo šećera. Naravno, ajvaru dodajte i octa te nekoliko režnjeva bijelog luka, i papra po ukusu.
Kada vaša smjesa počne nalikovati ajvaru, odnosno kada je proces prženja gotov vrelo nalijevajte u staklenke. Čvrsto ih zatvorite, a poklopce im okrenite prema dolje, savjetuju na coolinarici.
Izvor: dnevno.hr
Nema komentara:
Objavi komentar