10 simptoma da imate previše gljivice kandide

Da li ste se ikada zapitali šta je kandida? Kandida je gljivica oblika kao kvasac a živi u našima ustima i crijevima. Njen glavni zadatak je da pomogne probavu i asorpciju hranjivih tvari, ali ako imate previše gljivice kandide u organizmu, ona probija zidove crijeva i ulazi u krvotok, ispušta otrovne tvari koje uzrokuju mnoge zdravstvene probleme od probave pa do depresije.
gljiva kandida simptomi lijecenje

Kako dolazi do prekomjerne količine gljivice kandide u organizmu?
Dobrim bakterijama je u interesu da zadrže gljivicu kandidu pod kontrolom, no nekoliko faktora može uzrokovati povečanje gljivice kandide u vašem organizmu:
Konzumiranje hrane bogate šećerom i rafiniranih ugljikohidrata (koji hrani kvasac)
Pretjerana konzumacija alkohola




Oralna upotreba kontraceptiva
Prehrana bogata fermentiranim namirnicama (razne vrste kiselih salata)
Velike količine stresa
Primjena antibiotika za uklanjanje velikih količina zdravih bakterija u organizmu.

10 glavnih simptoma da imate prekomjernu količinu gljivice kandide u organizmu:
Gljivične infekcije kože i noktiju
Povremeno ste umorni
Probavne smetnje, kao što su nadutost..
Autoimune bolesti kao što je Hašimoto sindrom, reumatoidni artritisa, ulceroznog kolitisa, lupus, psorijaza, multiple skleroze
Problemi s koncentracijom, loše pamćenje, nedostatak fokusa
kožnih problema kao što su ekcemi, psorijaza i osip
Razdražljivost, česte i nagle promjene raspoloženja, anksioznost ili depresija, vaginalne infekcije,
Infekcije mokračnih kanala,vaginalne infekcije
Teške sezonske alergije ili svrbež u ušima
Jaka želja za šećerom ili ugljikohidratima.



Kako liječiti kandidu?
Postoji nekoliko načina kako sigurno možete utvrditi da je gljivica kandida prekomjerna u vašem organizmu a to je testiranje krvi, urina, stolice. Učinkovit tretman protiv gljivice kandide znači zaustavljanje njenog razmožavanja i vraćanje zdrave razine gljivice kandide u organizmu. To se najbolje može postići pravilnom prehranom. Prva stvar koju trebate učiniti je izbaciti šećer (kvasac se hrani šećerom) i rafiniranih ugljikohidrata.
Postoji nekoliko načina da se zaustavi negativan utjecaj Kandide, ali istraživanja pokazuju da prehrana je jedan od najboljih. Kada je u pitanju šećer, potrebno je izbaciti sve vrste šećera – fizičku i rafiniran.

Plodovi se preporučuje samo “kiselog” tipa, kao što su grejp, limun, limeta, i ananasa.
Kada je riječ o kruhu, što svakako može učiniti je konzumirati kruh od heljdinog brašna. Ali budite oprezni: napravite sami, kod kuće i ne dodajite kvasac u njega. Umjesto kvasca, dodajte malo sode bikarbone. Sve druge vrste žitarica ne preporučuju, kao i tjestenina izrađena od njih. Međutim, možete jesti integralne tjestenine i smeđu rižu, s vremena na vrijeme.
Imajte na umu da alkohol sadrži šećer, tako da ćete morati biti u potpunosti eliminirati iz svoje prehrane.Isto, sjetite se da šećer može biti skriven u određenoj hrani, posebno kada je riječ o raznim umacima ili začinima (rajčica, kečap, majoneza i mnogi drugi) pa budite oprezni.
Možete jesti sve vrste povrća, ali sljedeće vrste mesa: piletina, puretina, govedina, janjetina, svinjetina, teletina, kao i gotovo sve vrste riba. Promjena prehrane, razinu Kandide bi opet trebao biti pod kontrolom u roku od tri do četiri mjeseca.

0 komentari:

Objavi komentar

More

Pratite nas na Facebooku



Advertisement

Popularni postovi