Sastojci
za tijesto
450g brašna
3 dl mlijeka
prstohvat i mrvu šečera
20g kvasca
prstohvat soli
za nadjev
4 žlice čvrste masti
6 žlica šečera
4 žumanjka
30 dkg sira
1 dl kiselog vrhnja
Priprema
Brašno prosijte, kvasac rastopite u mlakome mlijeku i dodajte šečer, sol i brašno.
Ne čekati da se digne, odmah dobro umijesiti srednje meko tijesto, nakon toga ostaviti da se diže.
Za nadjev pjenasto miksajte mast, šečer i žumanjke zatim dodajte sir i vrhnje, miksajte dok se ne poveže.
Tijesto razvaljajte u pravokutnik, premažite kremom i zarolajte u štrudlu. Uhvatite oba kraja pa uvrćite. Premažite uljem i ostavite da se diže 15 ak min.
Peći na 200°C dok ne porumeni. Pečeno prekriti dok se ne prohladi. Posipati šečerom u prahu.
Izvor: www.coolinarika.com
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook
Nema komentara:
Objavi komentar