četvrtak, 2. ožujka 2017.

TORTA SA KEKSOM I PUDINGOM – BRZO SE PRAVI A JOŠ PRŽE POJEDE ( DVA NAČINA)


SASTOJCI
4 Puding vanilin Dolcela
10 žlica šećeraTO
2 Limun šećera Dolcela
1500 ml mlijeka
320 g margarina
100 g šećera u prahu
500 ml Šlaga 5+ Dolcela
600 g turskog keksa (ili Petit beurre keksa)


 
PRIPREMA
1. Pomiješajte prašak za puding sa 10 žlica šećera i Limun šećerima.

2. Od 1,5 l hladnog mlijeka oduzmite 15 žlica i dobro ih promiješajte s pudingom i šećerom tako da dobijete homogenu smjesu.

3. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.


 
4. Ostavite da se ohladi, povremeno miješajući da se ne bi stvorila korica.

5. Margarin izmiksajte sa šećerom u prahu, pa ga umiješajte u ohlađeni puding.

6. Šlag 5+ izmiksajte dok ne postane čvrst.

7. U lim za pečenje veličine 35X25 cm složite red keksa, red kreme s pudingom, red šlaga. Postupak ponavljajte 6 puta i završite šlagom.

Nema komentara:

Objavi komentar