Ova ljekovita juha riješit će vas gripe, prehlade, upale uha te brojnih drugih zdravstvenih tegoba. Donosimo njezin recept.
Umjesto da uništavate tijelo antibioticima, pokušajte prvo pripremiti ovu ljekovitu juhu. Naime, juha od češnjaka, crvenoga luka i majčine dušice lako pobjeđuje većinu virusa, gripe, prehlade te probleme uzrokovane padom imuniteta.
Svi koji se okreću prirodi lako će prepoznati moć ove juhe, a trebali bi je isprobati i svi oni koji su uporabom antibiotika tijelu nanijeli više štete nego koristi.
Češnjak, odnosno bijeli luk opće je poznat po tome što na njega ne utječu mutiranja, promjene i novi virusi, već se on s lakoćom bori protiv njih. To se događa zbog alicina koji sadrži, a koji dokazano snižava kolesterol i krvni tlak te sprječava začepljenje krvnih žila.
Jedno istraživanje Sveučilišta u Washingtonu pokazalo je da je bijeli luk i do stotinu puta učinkovitiji od dva najpoznatija antibiotika u borbi protiv bolesti koje izaziva bakterija koja je najčešće odgovorna za bolesti koje se prenose hranom.
Sastojci:
50-ak češnjeva bijelog luka (oko 5 glavica), očišćenih i oguljenih
2 žličice maslaca
2 žličice maslinova ulja
2 veća, usitnjena crvena luka
1 žličica nasjeckane svježe majčine dušice
6 šalica (od 250 ml) pileće bistre juhe (kao osnova)
1 svežanj svježeg začinskog bilja – peršin, majčina dušica, lovorov list (možete i sušeni začini)
3 šalice starog kruha narezanog u kockice
1 šalica masnijeg kiselog vrhnja
Postupak:
1. Zagrijte peć na 180 stupnjeva. Odrežite vrhove (1/3) glavice bijelog luka. Tako pripremljen bijeli luk zalijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijsku foliju. Pecite u pećnici 90 minuta pa ohladite.
2. Za to vrijeme zagrijte dvije žličice maslinova ulja i maslac u loncu na srednjoj temperaturi. Prodinstajte crveni luk desetak minuta. Istisnite pečeni ohlađeni bijeli luk iz omota i ubacite ga u dinstani crveni luk. Izmiješajte, dodajte usitnjenu majčinu dušicu, pileću juhu i ubacite svežanj svježeg začinskog bilja (ili sušeno).
3. Smanjite temperaturu, dodajte komadicće kruha i ostavite sve da se krčka pet minuta dok kruh ne omekša.
4. Izvadite svežanj začinskog bilja pa dobivenu juhu izmiksajte u blenderu (ili ručnim mikserom) dok ne dobijete polukremastu smjesu. Vratite u lonac, dodajte kiselo vrhnje i posolite po potrebi. Vaša ljekovita juha je spremna!
Izvor: dnevno
Popular Posts
-
Kod ispravnog izvođenja ove vježbe momentalno prestaje glavobolja, bol u vratu i povećava se pokretljivost vratnog dijela kičme. ...
-
Nakon ovih tvrdnji, medicinska zajednica smatra Landela ludim, iako je punih 25 godina bio zadužen za najkomplikovanije operacije srca. ...
-
Ovu lekovitu mast možete koristiti za lečenje bronhitisa, otitisa, angine, otoka, opekotina, modrica, otvorenih rana, kao i niza ženskih b...
-
Magični čuvar zdravlja, lovor (Laurus nobilis) se kao začin i lijek koristi od davnina. Ugodan miris listova potječe iz eteričnog ulja koj...
-
Želite lijepe, duge, čvrste i sjajne nokte ali vam stalno pucaju i listaju se? S ovim sredstvom ćete vidjeti odlične rezultate vrlo brz...
-
Stanje nedovoljnog stvaranja hormona štitnjače zove se hipotireoza. Najčešći uzrok hipotireoze je kronična autoimuna upala štitnjače (Hash...
-
U sjemenkama avokada nalazi se više antioksidansa nego li u cijelom avokadu. Ovi moćni antioksidansi imaju sposobnost smanjenja visoke raz...
-
Kako što prirodnije očistiti wc školjku i ukloniti neugodne mirise u toaletu? Evo odlična ideja s portala uspesnazena.com za osvježavanje ...
-
Glavni uzrok prekomjerne težine je prije svega šećer, a za njim idu i masti, kao i ugljeni hidrati. Često nismo ni svjesni koliko smo ...
-
Ulošci za detoksikaciju su po prvi put primjenjeni u Japanu. Postavljaju se na tabane prije spavanja, a ujutro, kada ih skinete, vidjećete...
0 komentari:
Objavi komentar