Sastojci
500g glatkog brašna
1 jaje
250ml vode
1/2 kockice kvasca
3 žlice ulja
1 žličica šećera
1 žlica soli
premaz
200ml čvrstog jogurta
1 jaje
1 žlica ulja
origano ili vlasac,sol
100g gaude
Priprema
1.
Od navedenih sastojaka umjesite mekano tijesto.
Neka se diže sat vremena
2.
Tijesto je dosta mekano pa dobro pobrašnite površinu na kojoj ćete formirati lepinjice,otprilike 10-12 komada.
Svaku premažite premazom od jogurta,jaja, začina i pospite ribanim sirom
3.
Neka odstoje 10 minuta.
pecite ih na 220 stupnjeva(na gornjoj) otprilike 10 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici
4.
Poslužite tople uz jogurt ili kiselo mlijeko
Popular Posts
-
Ovaj napitak je bogat dragocenim sastojcima koji blagotvorno utiču na kosti. “Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičmeno...
-
Pantenol krema za lice i kosu Imate problem sa perutanjem kože glave tokom jeseni, pri čemu vam se kosa jako masti? Nerviraju vas fleke,...
-
Mali broj ljudi čuo je za moćno povrće čičoku. Ova biljka, slična krompiru, pravi je hit u kulinarstvu posljednjih godina, a razlog nije p...
-
Snižava kolesterol i krvni tlak, preventivno sprječava razvoj malignih stanica. Sadrži više od 200 aktivnih sastojaka u koncentriranom obl...
-
Ovaj napitak odmah privlači pažnju sjajnom kombinacijom namirnica koje sadrži. Prema Ajurvedi, slatko voće se odlično kombinuje sa zeleni...
-
Donosimo vam izvrstan recept koji može izliječiti vašu jetru i izvršiti detaljno čišćenje krvi. Da li ste se zapitali šta se može prip...
-
Ove jeseni ćete pucati od zdravlja i energije ukoliko budete sebi napravili ovaj eliksir Smanjenje nivoa hemoglobina u krvi, nezavisno ...
-
Gastritis počinje s bolom u gornjem dijelu trbuha s mučninom i žgaravicom. Često se takvi simptomi ubrzo povuku ali ukoliko potraju jasno ...
-
Mislite da malo jedete, a uporno se debljate? Ništa neobično. Stvar je u tome kakve kalorije unosite u organizam. Tajna trajnog gubitka ...
-
Banane sadrže velike količine prirodnih vlakana i prirodni šećer koje ih čine najboljom užinom koja vam brzo vraća energiju. Istraživ...
0 komentari:
Objavi komentar