Ovo je priča o jednom čovjeku iz Bugarske koja govori o borbi s opakom bolešću. Njegova priča mnogim ljudima je dala nadu, a evo i zašto!
“U 2002. godini liječnici su otkrili benigni tumor u mom mozgu. Odmah sam primljen u bolnicu BLD – Sofija na operaciju. Tumor je bio veličine 5,5 cm, ali je operacija bila uspješna. Operirali su me najbolji neurokirurzi u Bugarskoj.
Nakon dvije godine tumor se ponovno vratio i narastao do gotovo iste veličine. Morao sam na novu operaciju, ovoga puta lasersku, ali nakon operacije lijeva ruka i noga su mi postale paralizirane. Liječnici su ispitivali moj tumor za koji se ispostavilo da je atipičan.
Onda sam otišao na onkologiju, nakon čega je uslijedila radioterapija, ali ni to nije pomoglo. Tumor je opet izrastao i nova operacija je bila zakazana. Nakon operacije otišao sam na rehabilitaciju i tamo, na moju sreću, upoznao čovjeka koji je promijenio moj život.
Taj čovjek je bolovao od raka bubrega. Na žalost, njegova operacija je prošla neuspješno, a doktori su rekli da mu je ostalo još samo 3-4 mjeseca života.
Onda je upoznao jednu ženu koja mu je ispričala o biljci koja može izliječiti ovu opaku bolest i kako pripremiti lijek od nje.
Biljka se zove crna bazga (zova).
Napomena Atme:
Postoji tridesetak vrsta unutar porodice bazgi. Najznačajnije su crna i crvena bazga. Kod nas se najčešće koristi crna bazga – Sambucus nigra.
U mnogim europskim zemljama bobe bazge (Sambucus nigra) su vrlo cijenjeno šumsko voće. Od zrelih boba priređuju se sirupi, kompoti i pekmezi, pripremaju se voćni sokovi, rakija, vino i ocat, prave se pite, pudinzi, umaci i preljevi, bobe se iznose na tržnice ili se čak koriste u prehrambenoj industriji. Kod nas se bobe malo koriste, samo ponekad u narodnoj medicini, dok mnogi neupućeni još uvijek smatraju da su bobe bazge otrovne.
Crna bazga je grm koji raste na otvorenim poljima, oko kuća, u svjetlijim šumama i posebno oko riječnih kanala te daje plod koji podsjeća na borovnice (cvijet se koristi za čaj i sirup).
Plodovi sazrijevaju krajem kolovoza i tijekom rujna i listopada. Plod treba biti dobro zreo da bi imao ljekovita svojstva. Pri branju treba odrezati cijeli štitac, a ne trgati samo bobe. S branjem treba požuriti, jer kad bobe sazriju, brzo ih pojedu ptice.
Popular Posts
-
Kad zglobovi zaškripe i ukoče se, jedina želja nam je da se vratimo na staro, ali kod osteoartritisa i reumatoidnog artritisa, dva najčešć...
-
Pitate se šta je eliksir mladosti? Ruski stručnjaci vjeruju da znaju odgovor! Naime, oni tvrde da vam je za to potrebno samo malo cvek...
-
Kada osjećamo bol, prvo ćemo se obratiti ljekaru ili posegnuti za kutijom lijekova! Međutim, nakon ovog teksta, uvidjet ćete da nije ...
-
Gubitak kose je problem koji zahvata i muškarce i žene. To se može desiti zbog hormonalnih promjena, stresa, korištenja farbi i nekih proi...
-
Na svakih 5 kancerogenih ćelija koje tipična doza hemoterapije pogađa, jedna normalna ćelija se takođe uništava. To je samo početak kada s...
-
Recept za pesto od raštike i bosiljka za jetru i imunitet Ukusno a liječi. Prije nego počnete pripremu ovoga recepta, obavezno prvo pr...
-
Candida raste u crijevnoj flori svih ljudi i njezin je sastavni dio. Ova gljivica također živi u ustima, grlu i spolnim organima većine l...
-
Prednosti karanfilića su odavno dokazane u svim tim malim domaćim receptima. On može izliječiti mnoge bolesti i spriječiti mnoge pro...
-
S ovom metodom ćete pročistiti crijeva, krvne žile, zglobove i ostale dijelove tijela od toksina, teških metala i drugih štetnih tvari. N...
-
Panchamrit ili Panchamrita je napitak koji se u indijskoj duhovnoj tradiciji nudi Božanstvu prilikom puje (obožavanja). Riječ Panch...
0 komentari:
Objavi komentar