Mnogi stručnjaci vjeruju da je pojačani metabolizam ključ za učinkovito mršavljenje. Dobra vijest je da postoje mnoge prirodne namirnice koje mogu pomoći ubrzati vaš metabolizam, pogotovo kada je riječ o začinima.
Gubitak težine je praćen osjećajem gladi. Međutim, važno je napomenuti da prava kombinacija namirnica može vam pomoći ubrzati vaš metabolizam i riješiti se viška kila, lako i na potpuno prirodan način.
Prema studiji učinjenoj od strane istraživača iz medicinskih znanosti Sveučilišta u Iranu, gubitak težine uveliko ovisi o načinu na koji se kombinira ishrana. Sudionici ovog istraživanja bili su podijeljeni u dvije skupine, a svaka od njih sastojala se od 44 pretilih žena.
Tijekom sljedeća tri mjeseca žene iz obje skupine su dobile zdravu hranu i konzumirale su manje od 500 kalorija na dnevnoj bazi. Ono što je napravilo razliku između prehrane tih skupina su začini. Prva grupa je dobila 3 grama praha kumina dnevno, obično u kombinaciji sa 140 grama jogurta. S druge strane, druga skupina primila je jednaku količinu jogurta ali bez kumina.
Na kraju studije istraživači su prikupili rezultate koji su bili više nego nevjerojatni! Žene iz prve skupine, koje su uzimale jogurt i kumin, izgubile su 6 kilograma više u odnosu na drugu grupu.
Začudo, prva skupina je također izgubila znatno više masnoća od druge. Prva skupina izgubila je 14,64%, dok je druga izgubila samo 4,91%.
Ono što čini kumin tako učinkovitim je njegovo obilje filosterola, spoja koji sprečava nakupljanje holesterola u tijelu. Mnogi znanstvenici vjeruju da je to razlog zašto kumin ima sposobnost da ubrza metabolizam.
Izvor: narodnamedicina
Popular Posts
-
Vrbe su dvodomne biljke koje rastu u obliku grma ili drveta. Svaki grm ili drvo nosi cvetove samo jednog pola. Muški cvetovi su jajastog o...
-
Postoje mnogi prirodni proizvodi koji mogu pomoći za razne zdravstvene uvjete. Stoga vam predstavljamo jedan kućni recept koji svoji...
-
Kada je Piter Karvel na YouTube kanalu objavio recept i pripremu fantastičnog napitka za mršavljenje, svi su poludjeli za njim! Riječ j...
-
Kako se koristi svinjska mast u lekovite svrhe Svinjska mast je odavno sastavni deo tradicionalne kuhinje, a u poslednje vreme je nezaslu...
-
Okra se uglavnom koristi za zgušćavanje čorbi zbog svoje teksture. Ono što, pak, nije široko poznato jeste da je okra takođe moćna namir...
-
Danas koristimo i jedemo mnogo toga što je kancerogeno i to su neki od razloga što ljudi obolijevaju od raka. Ovdje ćemo vam navesti sam...
-
Kupus je veoma zdrav i trebali biste ga što više jesti, a pogotovo kiseli kupus. Dobar je izvor vlakana, te je dobar za crijeva i liječen...
-
Rotkva (Raphanus sativus) na našoj trpezi nije dovoljno zastupljena, a posebno je bitna u zimskom razdoblju, kada je organizmu potrebna ...
-
Ukoliko se grip i prehlada ne odleže kako treba, što podrazumeva barem desetak dana strogog mirovanja, oslabljeni organizam idealna je po...
-
Madeži, crne ili smeđe točke na našoj koži, dobijemo do dobi od 20 ili 30 godina. Na to koliko madeža će se pojaviti na vašem tijelu i kak...
0 komentari:
Objavi komentar