Sastojci
Biskvit:
5 kom bjelanjaka
1 jušna žlica meda
5 žlica brašna
1 žlica velika i navršna puna kakaoa
2 žlice ulja
5 žumanjaka
1/2 kašič. praška za pecivo
Fil:
2,5 dl slatkog vrhnja i po želji 1 žlica šećera u prahu
1,5 dl hladnog mlijeka
1 vrećica želatine u prahu
Preljev: 100g čokolade za kuhanje
100g mliječne čokolade
150g margarina
Priprema
1.
Umutiti bjelanjke, dodati im med, jedno po jedno žumance, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.Izliti na široku tepsiju od pećnice postavljenu papirom za pečenje , vrlo kratko peći na 180C, oko 10-tak min.
Prohlađen biskvit prerezati na pola po dužini tepsije u kojoj se pekao.Za fil izmutiti slatko vrhnje, u dobro umućeno postepeno dodavati mlijeko, dobro izraditi ,želatinu pripremiti po uputstvu i mlaku dodati u smjesu. Za čoko preljev: otopiti na pari obje vrste čokolade i margarin .Otopljeno malo prohladiti.Slagati donja kora, tanki premaz od vrhnja(pola smjese)preko toga preliti čokoladnim preljevom,ostaviti čoko preljev malo stegnuti u hladnjaku radi lakšeg nastavka filovanja, odgore drugi dio premaza od vrhnja, drugio dio kore i odgore preliti sa čokoladnim preljevom.
Posluživanje
Kolač je potrebno dobro ohladiti,rezati na šnite i uživati!
Popular Posts
-
Liječi probleme s alergijama, probleme disajnog trakta, anemiju, infekcije, sprječava nastanak raka. Zato je što više konzumirajte , a mož...
-
Rak je navodno neizlječiva bolest kojoj nema lijeka, tako će vam reći mnogi liječnici, otpisati vas od živih, poslati na kemoterapiju da vas...
-
Vrbe su dvodomne biljke koje rastu u obliku grma ili drveta. Svaki grm ili drvo nosi cvetove samo jednog pola. Muški cvetovi su jajastog o...
-
Madeži, crne ili smeđe točke na našoj koži, dobijemo do dobi od 20 ili 30 godina. Na to koliko madeža će se pojaviti na vašem tijelu i kak...
-
Snižava kolesterol i krvni tlak, preventivno sprječava razvoj malignih stanica. Sadrži više od 200 aktivnih sastojaka u koncentriranom obl...
-
Kako se koristi svinjska mast u lekovite svrhe Svinjska mast je odavno sastavni deo tradicionalne kuhinje, a u poslednje vreme je nezaslu...
-
Okra se uglavnom koristi za zgušćavanje čorbi zbog svoje teksture. Ono što, pak, nije široko poznato jeste da je okra takođe moćna namir...
-
Sastojci 300-400 gr. lisnato testo 4 jajeta 250 gr. sunke (ja sam stavila misirkinu) 100 gr. parmezan 2-3 mlada luka malo ...
-
Uvećani limfni čvorovi na vratu i pod pazuhom najčešće nisu opasni, ali ponekad mogu ukazivati i na razvoj tumora. Stoga je neohodan pra...
-
Ako vam stopala nisu zdrava, to utječe na to kako živite i kako funkcionira čitav organizam. Ono što se najviše sviđa doktorima kod ove al...
0 komentari:
Objavi komentar