Dogodi se da žene neko vrijeme poslije poroda obole na plućima, od žlijezda, a ponekad čak od tuberkuloze. Možda bolest već tinja u njihovom organizmu, ili pokazuju samo sklonost za nju.
Za vrijeme trudnoće organizam je znatno opterećen i može doći do izbijanja bolesti. Poznato je da plod treba za svoj razvoj dosta kalcija koji se ugrađuje u njegov organizam. Priroda je stvar uredila tako da se majka mora brinuti za dovoljnu opskrbu kalcijem, jer se plod, zaista, ne može za to brinuti.
Ako plod ne dobiva dovoljno kalcija, oduzima ga majci iz kostiju, zubi i drugih tkiva, tako da majčin organizam gubi kalcij.
Ne kaže uzalud stara poslovica da svako dijete stoji majku jedan zub, jer za vrijeme trudnoće je potreba kalcija zaista vrlo velika.
Ako ponestane kalcija, tijelo ga ipak priskrbi tamo gdje može. Svakako, u trudnoći treba paziti da opskrba kalcijem bude dobra, buduća majka neka jede osobito mnogo prijesne, kalcijem bogate hrane, koja je lako probavljiva.
U prehrani ne zaboravimo jela koja sadrže dosta kalcija; naribana prijesna mrkva, salata od bijeloga kupusa, prijesni kiseli kupus i drugo. Treba uzimati također preparate kalcija, naročito takve koji sadrže biljni kalcij a ne kalcijev laktat. U koprivama ima dosta kalcija, a i lako su probavljive.
Istodobno treba uzimati kremenu kiselinu. U tu su svrhu prikladne osobito su one biljke koje sadrže kremenu kiselinu: preslica, smrdljiva kopriva (Galeopsis) i uz nju različite druge biljke iz kojih se može izvući kalcij.
Upotrebljavamo ih kao čaj ili kao ekstrakte. Koristan je također vitamin D koji je za asimilaciju i ugradnju kalcija nužno potreban. Vitamina D ima u obilju u narančama, ribljem ulju, raznim njegovim emulzijama i drugdje.
Moramo se također brinuti za ispravnu funkciju bubrega i kože. Nagomilavanje derivata mokraćne kiseline u organizmu sprečava asimilaciju kalcija. Posebnu pažnju moramo obratiti na to kako jedemo. Jesti moramo polako, hranu dobro sažvakati i pomiješati je sa slinom.
Zbog nedostatka kalcija dolazi redovno do smetnji u žlijezdama s unutrašnjim lučenjem. Pogođene su i limfne žlijezde. U crijevima često nastaje vrenje, gnjiljenje, zbog čega se skupljaju plinovi, što sve zajedno truje organizam.
Tko se brine da sve to o čemu smo govorili bude kako treba, taj se neće trebati bojati tuberkuloze ili drugih neugodnosti. Organizam u kome ima dosta kalcija i kremene kiseline, lakše će preboljeti neku infekciju koja, sigurno, ne štedi nikoga. Tko ima slabe zube, česte upale dišnih organa, angine, zarazne bolesti, povećane žlijezde, mora paziti i držati se spomenutih uputa.
Zašto ne spriječiti, kad je to mnogo jednostavnije nego liječiti. Osobito je važno da se već u djeteta naučimo otkrivati simptome bolesti i u pravi čas poduzimati nužne mjere.
Izvor: narodnilijek.com
Popular Posts
-
Vrbe su dvodomne biljke koje rastu u obliku grma ili drveta. Svaki grm ili drvo nosi cvetove samo jednog pola. Muški cvetovi su jajastog o...
-
Postoje mnogi prirodni proizvodi koji mogu pomoći za razne zdravstvene uvjete. Stoga vam predstavljamo jedan kućni recept koji svoji...
-
Kada je Piter Karvel na YouTube kanalu objavio recept i pripremu fantastičnog napitka za mršavljenje, svi su poludjeli za njim! Riječ j...
-
Ovaj napitak je bogat dragocenim sastojcima koji blagotvorno utiču na kosti. “Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičmeno...
-
Kako se koristi svinjska mast u lekovite svrhe Svinjska mast je odavno sastavni deo tradicionalne kuhinje, a u poslednje vreme je nezaslu...
-
Kako koristiti ruzmarin kao lek Ruzmarin latinskog naziva Rosmarinus officinalis je višegodišnja biljka koja raste u mediteranskom pojasu...
-
Danas koristimo i jedemo mnogo toga što je kancerogeno i to su neki od razloga što ljudi obolijevaju od raka. Ovdje ćemo vam navesti sam...
-
Kupus je veoma zdrav i trebali biste ga što više jesti, a pogotovo kiseli kupus. Dobar je izvor vlakana, te je dobar za crijeva i liječen...
-
Sastojci: 1 1/2 dcl mlake vode 2 kesice kvasca (20 gr) 1 kašika šećera 1 kašika brašna 1 kg brašna T500 oštro ...
-
Madeži, crne ili smeđe točke na našoj koži, dobijemo do dobi od 20 ili 30 godina. Na to koliko madeža će se pojaviti na vašem tijelu i kak...
0 komentari:
Objavi komentar