Ako se redovno koristi, bijeli luk može da podstakne i bolju cirkulaciju, ukloni suvišne masnoće iz našeg tijtela, spreči srčana oboljenja, smanji visok krvni pritisak i još štošta
Bijeli luk je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka u svetu, koja se uzgaja već više od 5.000 godina.
Vjerovatno su vam već poznata moćna dezinfekciona, antibakterijska i antifungicidna djelovanja bijelog luka, koja se lako mogu uporediti sa najboljim antibioticima, naročito kada ga pojedete na prazan želudac – tada je efekat najjači.
Bijeli luk je svakako jedan od najsnažnijih prirodnih lijekova koji može da parira zvaničnim antibioticima, pa čak biti i učinkovitiji od njih.
Ova namirnica može da zaštiti naš organizam od bakterija, gljivica i infekcija. Istraživanja su dokazala da njegova konzumacija na prazan želudac ima snažna antibakterijska svojstva, više od 400 aktivnih sastojaka(vitamine A, B1 i B2, C, minerale, dijetalna vlakna, aminokiseline, esencijalna ulja, biljne masti, enzime, gvožđe, jod, kalcijum, kalijum, sumpor, selen i fosfor).
Ljudi odavno poznaju snagu bijelog luka i koriste je prije nego sredstva koja plasira farmaceutska industrija, što je svakako i zdravije. Ako se redovno koristi, bijeli luk može da podstakne i bolju cirkulaciju, ukloni suvišne masnoće iz našeg tijela, spreči srčana oboljenja, smanji visok krvni pritisak i još štošta.
Mnogi stručnjaci će se složiti da je upravo bijeli luk najmoćniji antioksidans.
A da li ste znali za kombinaciju bijelog luka i meda?
Ovo se i te kako preporučuje, jer zajedno stvaraju vrlo moćan, ljekovit, prirodan proizvod. Iako slatko-ljuta kombinacija djeluje neobično, ona je vrlo djelotvorna i organizmu će doneti zaštitu i dodatnu energiju.
Recept za med od bijelog luka
Sastojci:
3-4 glavice belog luka,
čaša prirodnog meda.
Priprema:
Razdvojte glavice bijelog luka na čenove, nemojte ga ljuštiti, ali uklonite one ljuske koje vise i vidi se da će otpasti. Staklenu teglu napunite čenovima bijelog luka, pa lagano prelijte medom.
Kašikom pomjerajte čenove, kako bi med pokrio baš svaki dio bijelog luka u tegli. Dobro zatvorite, tako da vazduh nikuda ne može da uđe i ostavite da odstoji nekoliko dana.
Med od bijelog luka možete čuvati u frižideru ili na sobnoj temperaturi, a svakoga dana pojedite po jedan čen. Osim što ćete biti mnogo zdraviji, ovaj neobičan ukus će vam se vjerovatno dopasti.
Za detaljne instrukcije pogledajte video!
Izvor: kurir
Popular Posts
-
Ovaj napitak je bogat dragocenim sastojcima koji blagotvorno utiču na kosti. “Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičmeno...
-
Hidžama predstavlja puštanje krvi u terapeutske svrhe. Pomoću čašica sa vakumom vrši se akumulacija kapilarne krvi na jedno mjesto, te se ...
-
Sok od trnjina za zdravlje i mršavljenje Ranije je sok od trnjina imao svoje počasno mesto u gotovo svakom špajzu i zimnici. Bake su nam ...
-
Ne tako davno moja svekrva je bila suocena sa prilicno rasprostranjenim problemom – nepodnosljivim bolom u peti ili narodski receno imala ...
-
Brojne studije pokazuju vezu između unosa hlora i raka, srčanih udara i drugih negativnih zdravstvenih efekata. Ovo se dešava kada nus...
-
Pripadaju jednoj od najstarijih ljudskih namirnica, bogate su omega-3 masnim kiselinama, topivim i netopivim vlaknima, proteinima, vitamin...
-
Na tržištu se danas nude brojni tretmani za vaše uši, ali danas, mi ćemo vam predložiti prirodno rješenje koje će vam pomoći da vrlo brzo ...
-
BOŽIJA BILJKA, MOŽE SVE: Ovo je jedna od najzdravijih biljaka na planeti, a uopšte je ne primećujemoKada je stvarao ovaj svet, Bog je mislio na sve i sve je dizajnirao sa određenom namerom. Svaka biljka, svaki cvet, svaki struk grase ima...
-
Ukoliko se grip i prehlada ne odleže kako treba, što podrazumeva barem desetak dana strogog mirovanja, oslabljeni organizam idealna je po...
-
Najbolji čajevi za čišćenje creva prirodnim putem Prirodno čišćenje creva i kompletnog organizma jedan je od glavnih preduslova za dobro ...
0 komentari:
Objavi komentar