Liječite ciste na dojkama sa biljkama

Promjene životnih navika uveliko mogu uticati na potpunu eliminaciju i ublažavanje simptoma cisti ukoliko su grudi zbog njih osetljive i bolne. Žene koje su sklone pojavi cisti na grudima bi trebalo da:

Izbjegavaju napitke koje sadrže kofein (osim zelenog čaja)
Izbjegavaju alkohol
Izbjegavaju toplu hranu ili napitke is plastičnih posuda
Redovno uzimaju probiotike jer se pomoću njih eliminiše prolaz estrogena





Izbjegavaju nefermentisane proizvode od soje kao što su tofu, sojino mlijeko i sojini proteini
Uzimaju dovoljnu količinu vlakana
Povećaju unos kupusa i brokolija
Pobrinu se za dobar rad probave
Uzimaju suplemente vitamina D
Jedan od glavnih suplemenata koje nikako ne bi trebalo izostaviti je jod na koji je tkivo dojke veoma osetljivo, a 50 mg dnevno je sasvim dovoljna doza.

Čaj protiv cista na dojkama
Dr. Ksenija Krajina Pokupec je jedna od vodećih fitoterapeutkinja u Hrvatskoj koja se dugi niz godina bavi i proučava uticaj biljaka na razna zdravstvena stanja. Na blogu koji vodi pod nazivom Šalica čaja u sklopu sajta Naturala pronašli smo njenu mješavinu čaja koju je osmislila za liječenje cista na dojkama.




Za ciste i fibriadenome na dojkama dr. Krajina Prokupec preporučuje čaj od mješavine biljaka mente, bazge, imele, nevena i hajdučke trave u jednakoj meri jer su to veoma snažne imunološke biljke koje spriječavaju rast tumora i smanjuju upale. Također, preporučuje se i vrkuta za koju se vjeruje da peventivno djeluje na nastanak raka dojke.

Sa ovom terapijom treba biti strpljiv i piti jednu litru čaja dnevno, šest mjeseci. Ishrana bi trebalo da bude lagana, a mliječne proizvode i pivo bi trebalo potpuno izbaciti.

Bez obzira na upotrebu terapije dojke detaljno pregledajte tokom svakog tuširanja i pratite promjene na cistama. Najvažnije je, kaže dr. Ksenija, da ne paničite i ne mislite da će se ciste pretvoriti u rak jer vam strah neće doneti ništa dobro.

Izvor: lifepressmagazin.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Pratite nas na Facebooku



Advertisement

Popularni postovi