Riješite se lošeg holesterola i očistite krvne sudove uz ovu magičnu mješavinu koja se pije svako jutro.
S povišenom masnoćom u krvi ili holesterolom mnogo ljudi se bori u savremenom svijetu zbog brzog načina života, ali i zbog genetske predispozicije. Normalan nivo holesterola je između 4,60 i 6,20 mmol / L.
Ovaj sirup se pokazao vrlo efikasan u skidanju povišenog holesterola.
Potrebni sastojci:
- 1 kg limuna;
- 5-6 vezica peršuna;
- 3 l vode;
- 1 kesica sode bikarbone.
Limun oprati najprije u hladnoj vodi, zatim ga potopiti u toplu vodu i sipati kesicu sode bikarbone. Ostaviti tako da odstoji oko sat vremena. Peršun zajedno sa stabljikom isjeckati na sitnije komadiće.
Limun zajedno sa korom sitno isjeckati. Peršun i limun staviti u šerpu i naliti tri litre vode. Kuhati na tihoj vatri dok se ne ukuva, 2-3 sata. Kada je skuvano, ocijediti. Trebalo bi od prilike da dobijete 1,5 l sirupa.
Pije se svako jutro, na prazan stomak, mjera jedna puna čašica za rakiju. Mjera je dovoljna za 15 dana, ako se pije svako jutro.
Izvor: web-tribune
Popular Posts
-
Vrbe su dvodomne biljke koje rastu u obliku grma ili drveta. Svaki grm ili drvo nosi cvetove samo jednog pola. Muški cvetovi su jajastog o...
-
Postoje mnogi prirodni proizvodi koji mogu pomoći za razne zdravstvene uvjete. Stoga vam predstavljamo jedan kućni recept koji svoji...
-
Kada je Piter Karvel na YouTube kanalu objavio recept i pripremu fantastičnog napitka za mršavljenje, svi su poludjeli za njim! Riječ j...
-
Rak je navodno neizlječiva bolest kojoj nema lijeka, tako će vam reći mnogi liječnici, otpisati vas od živih, poslati na kemoterapiju da vas...
-
Kako se koristi svinjska mast u lekovite svrhe Svinjska mast je odavno sastavni deo tradicionalne kuhinje, a u poslednje vreme je nezaslu...
-
Snižava kolesterol i krvni tlak, preventivno sprječava razvoj malignih stanica. Sadrži više od 200 aktivnih sastojaka u koncentriranom obl...
-
Okra se uglavnom koristi za zgušćavanje čorbi zbog svoje teksture. Ono što, pak, nije široko poznato jeste da je okra takođe moćna namir...
-
Danas koristimo i jedemo mnogo toga što je kancerogeno i to su neki od razloga što ljudi obolijevaju od raka. Ovdje ćemo vam navesti sam...
-
Kupus je veoma zdrav i trebali biste ga što više jesti, a pogotovo kiseli kupus. Dobar je izvor vlakana, te je dobar za crijeva i liječen...
-
Rotkva (Raphanus sativus) na našoj trpezi nije dovoljno zastupljena, a posebno je bitna u zimskom razdoblju, kada je organizmu potrebna ...
0 komentari:
Objavi komentar