Indijski recept kojim ćete regulisati zatvor, poboljšati probavu i podstaći mršavljenje
Ova namirnica djeluje kao prirodni laksativ koji olakšava konstipaciju omekšavanjem stolice za lakši prolazak kroz crijeva.
U kombinaciji sa vodom stolici daju stolici pravilnu konzistenciju.
Tartarična kiselina iz suhih grožđica i prisutnost vlakana eliminiraju otrove i nečistoće iz crijeva i osiguravaju pravilno olakšavanje i prevenciju konstipacije.
Ljekovitost grožđica
Grožđice su dobar izvor željeza, kalija, selena, a također sadrže vitamin A i nešto vitamina B.
Bogate su vlaknima i blagotvorno djeluju na povišeni krvni tlak, zadržavanje tekućine u organizmu i anemiju.
Supstance suhih grožđica suzbijaju rast bakterija odgovornih za nastanak karijesa i bolesti desni, zato što obiluju fruktozom i glukozom, a ne saharozom, glavnim krivcem za oboljenja usne šupljine, objavili su engleski stručnjaci rezultate nedavno obavljenih istraživanja.
Grožđice su lako probavljive i blage, poboljšavaju probavu, koriste želucu, jetri i slezeni, otklanjaju mlitavost grla, otklanjaju bol u prsima i kontroliraju bol bubrega i mokraćnog mjehura.
Jedenje grožđica s njihovim sjemenkama poboljšava rad crijeva, podmlađuje jetru i slezenu, i vraća jetri njen prirodni kapacitet i funkcije, a slatke grožđice koriste ljudima koji boluju od pretjerane sluzi i vlažnosti u želucu. Konzumacija grožđica tri puta tjedno smanjuje razine glukoze nakon obroka.
Ujutro natopite pola čaše grožđica na 15 minuta u toploj vodi, zatim dobro isperite mlazom vode.
Stavite grožđice u čašu i napunite je prokuhanom vodom sobne temperature do vrha. I ostavite do sljedećeg jutra.
Sljedećeg jutra, prije jela, popijte napitak i pojedite grožđice.
Lezite u krevet na sat-dva i stavite topli oblog (termofor) na desnu stranu stomaka.
0 komentari:
Objavi komentar