Kako da se riješite zadebljanja na noktima




Što se tiče noktiju na nogama ovako stoje stvari:
-90 % je genetika a 10% mehanika ili udarac tj. konstantno udaranje.
Kod genetike “aktivira”se debljanje noktiju na prstima koji se blago zakreću javlja se prvo žutilo na najvišem dijelu noktne ploče tog nokta a zatim kako se više deblja ide na tamno žuto pa na braon.

 
Što je deblja noktna ploča ona se podiže i gubi vezu nokta i mesa,zatim ulazi voda ispod nokta i gljivice(na laboratoriskom ispitivanju bris je negativan na gljivice)koje obično napadaju nokat sa strane do korijena a zatim cio nokat.

Kod baš velikih zadebljanja nokat,savija se urasta, propada truli kao stati panj,cijepa se uzduž i drobi, u nekim slučajevima se drži samo u korijenu i klati se kao “odskosna daska” ide gore dole.

Pomoć je pravilno održavanje noktiju(nikako vađenje nokta)sječenje sa strane noktne ploče od vrha prsta do korijena,cišćenje kože i ostalog što se nalazi ispod noktne ploče(koliko je to moguće)i turpijanjem zadebljale ploče nokta toliko da ne dođe do pucanja istog.

 
Kada se bude počeo iz korijenu da raste zdrav nokat vremenom će se “isisati”sve što nevalja.
-Kao pomoć koristite limun sa malo sirćeta (natopiti vatu i staviti na nokat) na taj način će se nokat razmekšati i moći ćete ga lakše turpijati.

0 komentari:

Objavi komentar

More

Pratite nas na Facebooku



Advertisement

Popularni postovi