Korijen koji je dokazano jači od kemoterapije: Zašto ga ne koristite?



Sastojak đumbira je odličan u uništavanju matičnih stanica raka odgovornih za širenje tumora tijelom, tvrde znanstvenici s američkog Sveučilišta Georgia

Đumbir je korijen koji se najčešće koristi u kuhanju i pripremi kolača, a nešto rjeđe za olakšavanje zdravstvenih tegoba. Primjerice, on ublažava probavne tegobe, smanjuje upale, ima antibakterijska svojstva itd.

 
Znanstvenici kažu kako je učinkovitiji od kemoterapije i uništava samo stanice raka, za razliku od kemoterapije koja uništava i zdrave.

Tvrde da su zahvaljujući đumbiru smanjili veličinu tumora na prostati za čak 54 posto.

Ovaj moćni recept kombinuje antikancerogena dejstva belog luka i đumbira, kako bi lijek bio što efikasniji. Takođe, bijeli luk je delotvoran i za rak dojke, prostate, pluća i bešike. Đumbir, s druge strane, dao je pozitivne rezultate u liječenju raka debelog crijeva i prostate.


  Satojci:

– 120g bijelog luka

– 120g đumbira u prahu

– 1 kašika maslinovog ulja (15ml)

Priprema:

U osrednjoj činiji pomješati izgnječen beli luk i đumbir u prahu, zatim dodati maslinovo ulje. Dobro promješati kašikom kako bi se sastojci sjedinili. Takođe, sastojke možete umutiti mikserom ili super sjeckom, kako biste dobili finu kremastu smesu.

Dobijenu smjesu možete koristiti kao dodatak jelima, ili direktno uzimati 1-2 kašičice ove smjese dnevno.

0 komentari:

Objavi komentar

More

Pratite nas na Facebooku



Advertisement

Popularni postovi