Pitate se šta je eliksir mladosti? Ruski stručnjaci vjeruju da znaju odgovor!
Naime, oni tvrde da vam je za to potrebno samo malo cvekle i kvalitetne votke.
Priprema:
Staklenu flašu skoro do vrha flašu napunite sitno rendanom, svježom cveklom.
Cveklu prelijte kvalitetnom votkom, pa dobro zatvorite. Ostavite da odstoji na toplom mjestu 12 dana, ali za to vrijeme više puta dnevno promućkajte flašu.
Kada prođe 12 dana, procijedite tečnost iz flaše i pijte svakog dana pre jela po jednu malu čašicu.
Ruski stručnjaci vjeruju da ovaj eliksir čuva zdravlje, puni organizam vitaminima i energijom, a ako ga budete redovno pili, osjećaćete se kao da imate krila!
Izvor: prirodna-medicina-recepti
Popular Posts
-
SASTOJCI 1 bjelanjak 7 dkg šećera pol žličice cream of tartar ili mrvicu soli PRIPREMA 1. Recept je stvarno jednostavan…po bj...
-
Iako kašalj i prehlada su bezopasni jer oni mogu biti, postoji nešto stvarno iritira o kašljanja i kihanja cijelo vrijeme. Kašalj otežava...
-
Začepljen nos je vrlo česta pojava tijekom zimskih mjeseci, a uzrokuju ga upale, virusne prehlade te suhi zrak. Osim što je vrlo neugodna...
-
Nikad jednostavnije i nikad učinkovitije! Sok koji sagorijeva stotine kalorija dok vi sjedite i čitate knjigu? O da, to je itekako...
-
Problem sa cirkulacijom pogađa veliki broj populacije, različite dobi i pola. Problem sa cirkulacijom može biti uzrokovan brojnim faktorim...
-
Sastojci 180 g putera ili margarina 8 kašika brašna 650 ml mlijeka 10 kašika šećera 1 vanilin šećer fil: po ukusu mljeveni i...
-
Prema brojnim zdravstvenim stručnjacima, nepravilno držanje tela je jedan od glavnih uzroka bolova u leđima, zglobovima i nogama. Stoga...
-
Štetne tvari se skladište u organizmu i kvare normalni ritam njegovog rada, unistavajućimetabolizam, pa ljudi počinju osjećati vrlo loše. ...
-
Već decenijama se ovaj sok preporučuje ljudima koji se bore sa karcinomom, jer vraća energiju, diže imunitet i poboljšava krvnu sliku. Pra...
-
Ovoj piti još niko od mojih gostiju nije odoleo! Od drugih sličnih recepata razlikuje se po tome što se pre pečenja kratko zamrzava kako ...


0 komentari:
Objavi komentar