NARODNI LEK PROTIV KAMENA U ŽUČI
Jadna od često prisutnih tekoba u koja muči veliki broj ljudi je kamen u žuči. Po statistikama problem se javlja češće kod žena nego kod muškaraca. Glavni simptomi su gorko podrigivanje, i povraćanje, zatim bolovi na desnoj strani oko rebara koji se šire prema srcu uz mučnine.
Kada dođe do pomeranja kamena pacijent trpi jake bolove u trajanju od nekoliko sati. Ipak mnogi ljudi ne osećaju nikakve tegobe te kamen često otkriju sasvim slučajno. Ako već imate kamen u žuči a nemate tegoba opasnost od problema i komplikacija je i dalje tu. Kako je u ovakvim slučajevima obično operacija jedino medicinsko rešenje mi vam predlažemo da pokušate sa narodnim lekom sa kojim je možda možete izbeći. Ovaj recept preporučila je i čuvena Maria Treben travarka iz Austrije čije knjige su prodate u preko 10 miliona primeraka.
Recept:
Terapija traje 6 nedelja. Za lečenje kamena u žuči vam je potrebna sveža crna rotkva i sokovnik. Svako jutro iscedite sok od sveže rotkve u sokovniku. Pijete ga odmah ujutru na prazan stomak. Posle toga ništa ne uzimajte najmanje pola sata. Kako proces traje 6 nedelja krenete sa 100 grama rotkve i postepeno svakih 6 dana povećavate dozu na 200, pa na 300 te na kraju na 400 grama. Nakon korišćenja 400 grama tokom 6 dana smanjujete opet dozu za po 100 grama sve do kraja 6. nedelje. Praksa je pokazala odlične rezultate kod većine ljudi. Izuzetak su samo retke posebne netopive vrste kamena u žuči. Većina vrsta kamena u žuči topiva je sokom od rotkve uz naravno redovno pridržavanje terapije od 6 nedelja. Recept slobodno možete primenjivati u svim slučajevima osima ako patite od upale želudačne ili crevni zid.
Prevencija kamena u žuči:
Kao i kod većine drugih oboljenja najbitnije je promeniti ishranu koja uzrokuje stvaranje kamena u žuči. Potrebno je ograničiti unos masne hrane bogate životinjskom mašću , sira, mleka, putera, mnogo šećera i sl.
Preporučuje se ishrana bogata voćem i povrćem a posebno grejpfrut, grožđe i kruške. Potrebno je i mnogo kretanja te svakodnevno kozumiranje maslinovog ulja i limunovog soka.
Izvor:dnevni.rs
0 komentari:
Objavi komentar