Farbanje kose bi trebalo da se primjenjuje svakih šest do osam nedelja, ali ponekad se sijede vlasi pojave mnogo ranije.
Verovale ili ne, neželjene pramenove sijede kose možete prikriti kafom. Kafa je prirodna alternativa hemijskim bojama i dobro funkcioniše između bojenja kose. Kafa se vekovima koristila kao boja za kosu i, u nekim kulturama, se još uvek koristi češće nego pune hemikalija kupovne farbe za bojenje kose. Kafa je jeftinije i daleko manje štetno rešenje.
Šta vam je potrebno: pakovanje jevtinog balzama za kosu, 1 kašika granula instant kafe, 1/4 šolje instant ili kuvane ohlađene kafe i plastična kesa.
Priprema: Pomiješajte šolju balzama sa granulama i dobro izmešajte dok se ne sjedine, pa dodajte kuhanu kafu i ponovo promiješajte.
Ostavite da odstoji 5min. Dobijenu mešavinu nanesite samo na korijen suhe kose. Umasirajte prstima u teme. Skupite kosu u punđu, stavite plastičnu kesu i ostavite da odstoji 15-30 min. Nakon toga isperite mlakom vodom, našamponirajte blagim šamponom i ponovo isperite. Osušite kosu na uobičajen način.
Ili ako želite samo malo da prekrijete između farbanja, može vam poslužiti i ovaj trik.
Pogledajte video:
Popular Posts
-
Ovaj napitak je bogat dragocenim sastojcima koji blagotvorno utiču na kosti. “Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičmeno...
-
Pantenol krema za lice i kosu Imate problem sa perutanjem kože glave tokom jeseni, pri čemu vam se kosa jako masti? Nerviraju vas fleke,...
-
Dizana tijesta su laka i jednostavna poslastica, koju skoro uvijek možemo napraviti od namirnica koje imamo u kući, a naročito su dobra z...
-
Ovaj napitak je bogat dragocenim sastojcima koji blagotvorno utiču na kosti. “Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičme...
-
Madeži, crne ili smeđe točke na našoj koži, dobijemo do dobi od 20 ili 30 godina. Na to koliko madeža će se pojaviti na vašem tijelu i kak...
-
Mali broj ljudi čuo je za moćno povrće čičoku. Ova biljka, slična krompiru, pravi je hit u kulinarstvu posljednjih godina, a razlog nije p...
-
Bijeli luk je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u gotovo svakoj kuhinji širom svijeta. Popularan je jer ima izvrstan ukus, daje pos...
-
Kako smo došli do te tačke u čovječanstvu gdje se naša stvarna hrana mijenja do te mjere da to uopšte više nije hrana? Da je ljudska pohle...
-
Naši preci su imali veliko iskustvo u liječenju različitih bolesti i poznavali su korisne recepte u liječenju. Sve te recepte ljudi su pre...
-
Čukljevi nastaju taloženjem sоli u organizmu. Njihovom formiranju doprinose grip, аnginа, giht, lоš mеtаbоlizam, nеprаvilnа ishrаnа, rеumа...
0 komentari:
Objavi komentar