Neprijatni kašalj vrlo je čest u ovom dijelu godine, ali postoji lijek koji se krije u vašem domu. Saznajte kako ukusnim prirodnim sirupom izliječiti kašalj te kako tijelu vratiti energiju.
Ovaj sirup je toliko ukusan da ga možete “srknuti” iz čistog užitka. Lovor mu daje poseban ukus i ton slatkoće i gorčine, limun mu doda svoju posebnost kiselosti a šećer je onaj koji “vozi” ove sastojke i s vodom ih pronosi kroz tijelo. Probajte!
POTREBNO VAM JE:
– 6 listova lovora
– 2,5 dcl vode
– 6 kašika šećera (najbolje je koristiti smeđi, muscovado šećer)
– 1 limun
POSTUPAK:
Zakuhajte u posudi vodu. Dodajte lovor i kuvajte poklopljeno od 6 – 10 minuta. Izvadite listove lovora, uspite u posudu u kojoj ćete pripremati sirup, pa umiješajte šećer i iscijedite cijeli limun. Dobro promiješajte i pričekajte da se sav šećer istopi. Uzimajte po kašičicu nekoliko puta dnevno. Prvi dan možete uzimati po kašičicu uvijek kada se javljaju intenzivni napadi kašlja.
NAPOMENA:
Sirup možete čuvati u frižideru nekoliko dana. Može se uzimati hladan i topao. Ukoliko imate i druge simptome prehlade, nakon sirupa korisno je dodatno uzeti krišku limuna, oguliti je i sadržaj ostatka limuna prožvakati. Veoma je djelotvoran u suzbijanju suvog kašlja.
Izvor: aura
Popular Posts
-
Ovo je priča o jednom čovjeku iz Bugarske koja govori o njegovom životu i borbi sa opakom bolešću. Njegova priča mnogim ljudima je dala na...
-
Pranje odjeće prema boji nije jedini ispravan način. Uz ovu metodu uštedjet ćete i na novoj odjeći i na računima za struju i vodu, a on po...
-
Ovaj recept je od davnina poznat kao sredstvo za jačanje kostiju. Recept ptiče iz Grčke, ali sve sastojke možete pronaći i kod nas, u n...
-
Grančicu kruške, dužine 10-15 cm sitno isjeckajte. Stavite je u neoštećenu, emajliranu šerpu i prelijte je sa jednim litrom vode. Prokuha...
-
Zbog brzog načina života, loše ishrane i nedostatka fizičke aktivnosti povišena masnoća u krvi je bolest današnjice. Ukoliko patite od viš...
-
Bamija je povijena i zašiljena mahuna, sa zelenim zrnevljem dok je mlada jede se presna, kuvana kao povrće, suši se i kao takva dodaje jel...
-
Mnoge žene troše dosta novca na razne kozmetičke preparate, koji obično nisu toliko delotvorni, a u svojoj kuhinji imaju savršen serum pro...
-
Mnogi od nas vole roštiljati, a posebno u svome dvorištu. Možete napraviti veoma interesantne roštilje, tj. izgraditi što interesantiji i ...
-
Postoje zanimljivi načini kako da foliju koristite za zdravlje i vraćanje energije Aluminijumska folija ne mora nužno da bude rezervisa...
-
Opis biljke: Čičak je dvogodišnja biljka koja ima dugačak i sivo-smeđi i vretenasti korijen. U prvoj godini pojavljuju se veliki prizem...
0 komentari:
Objavi komentar