Pozdravite se sa proširenim venama – Prirodnim putem




Termin koji se koristi za vene koje su oslabljene, uvećane, i vidljive ispod površine kože je proširene vene. Ove vene su obično plave ili tamno ljubičaste. Ovo je veoma česta pojava kojoj mogu prethoditi brojni faktori u koje uključujemo trudnoću, gojaznost, preduga stajanje, naprezanje, godine, genetiku i slično.
p

Prilikom prvih pojavljivanja, proširene vene su obično tretirane kompresivnim tehnikama koje uključuju nošenje kompresivne odjeće. Bez obzira na to, kako se ovo medicinsko stanje nastavlja, podižu se različiti zdravstveni problemi, kao što su bolne upale, osjećaj težine u nogama i oticanje. Osim toga, proširene vene su obično prisutne uz paukove vene i proširene kapilare na koži, koje dodatno pogoršavaju situaciju.





Kada na red dođe smanjivanje upale i pospješivanje protoka krvi, češnjak je osnovni prirodni lijek. Češnjak je povrće sa nevjerovatnim medicinskim potencijalom, u koji spada i uklanjanja toksina u tijelu i podrška u eliminaciji istih kroz tijelo.



Ako uključite češnjak u vašu svakodnevnu ishranu ili ako krenete uzimati suplemente sa češnjakom na redovnoj bazi, primjetićete mnogo napretka na duže staze. Ako želite da vidite rezultate čim prije, trebate nanositi češnjak direktno na vaše vene i to na sljedeći način.

Lijek za proširene vene
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
Pola čaše soka od narandže
Sitno nariban češanj češnjaka



Metoda
Dobro promiješajte sve sastojke, te ih ostavite tako barem dvanaest sati prije upotrebe
Nanesite mješavinu na upaljene vene, ali vrlo je bitno da to bude u laganim kružnim pokretima. Nemojte prestajati dok mješavina ne bude upijena u vašu kožu
Koristite tople zavoje ili peškir da zamotate područje koje ste prethodno masirali sa mješavinom, i ostavite da tako stoji petnaest minuta. Veoma brzo, osjetit ćete olakšanje. Ponovite proceduru onoliko puta koliko želite.
Za više informacija o samoj proceduri pogledajte video:




0 komentari:

Objavi komentar

More

Pratite nas na Facebooku



Advertisement

Popularni postovi