Mnogi od vas su već imali neko iskustvo sa kurkumom.Netko ju je koristi kao začin, mnogi su pripremali napitak Zlatno mlijeko koji je idealan za zglobove i kralježnicu, a neko je samo video kesice ovog žutog praha u većim marketima ili radnjama sa zdravom hranom i pitao se čemu služi. Ali, malo tko zna da je kurkuma, u kombinaciji s medom vrlo dragocjen i neprocenljiv prirodni lijek. On posjeduje vrlo jako protupalno djelovanje, koje ne samo da uništava bakterije koje izazivaju bolesti, već i promiče prirodnu obranu.
zlatni-med-prirodni-antibiotik-od-kurkume
Za razliku od sintetičkih antibiotika, kojima su prepunjene ljekarne, takav lijek nema negativan učinak na crijevnu mikrofloru.
Naprotiv, konzumiranjem kurkume i meda značajno se poboljšava probavu i povećava se aktivnost korisne flore u crijevima. O tome svjedoče potvrde znanstvene literature. U Ayurvedi je ovo tradicionalni lijek protiv prehlade. Zato nemojte kod prvih simptoma bolesti odmah krenuti u apoteku, već spremite korisnu i ljekovitu smjesu – “Zlatni med”, miješanjem kurkume u prahu i meda.
Zlatni med – najjači prirodni antibiotik uz ovaj recept:
Kod prvih simptoma prehlade pripremite smjesu koju ćete koristiti 3 dana. U 100 gr meda dodajte 1 punu jušnu žlicu kurkume, dobro promiješajte i preručite u stakleni sud.
Uzimati kod prvih simptoma prehlade:
1 dan – na svakih sat vremena po pola čajne žlice, tijekom cijelog dana
2 dan – svakih dva sata po pola čajne žlice
3 dan – tri puta dnevno po pola čajne žlice
Smjesu neophodno sisati ustima do njenog potpunog rastapanja
Obično, nakon tri dana prehlada jenjava i organizam se oporavlja. Sama sam zaustavljala prehladu ovom smjesom, bez ikakvih tableta. Ovu smjesu možete također koristiti u kompleksnom liječenju respiratornih oboljenja, uzimajući po 1 čajnu žličicu tri puta dnevno u toku tjedna. Možete je dodavati u mlijeko ili čaj.
Treba znati o Zlatnom medu:
Ako uzimate bilo kakve lijekove, konzultirajte se sa svojim liječnikom. Pogotovo, ako patite od hemofilije i hipertonije, jer kurkuma razrjeđuje krv i snižava tlak, mada će za većinu ovo biti samo veliki plus. Ali, pored snižavanja tlaka, kurkuma može izazvati pad razine šećera u krvi. Osobe, koji pate od dijabetesa, također se moraju konzultirati sa svojim liječnikom. Ali, ono što je zaista opasno – konzumirati kurkumu ako imate bolest žučnog mjehura i taloženja kamenja u njoj, jer kurkuma uzrokuje kontrakciju mišića žučne vrećice.
Dodatni savjet:
Indo-tibetanska medicina glasi: ako koristite kurkumu poslije obroka – djeluje na grlo, pluća, za vrijeme obroka – na probavni sustav, poslije obroka – na debelo crijevo i bubrege.
Izvor:uspesnazena.com
Popular Posts
-
Ovaj napitak je bogat dragocenim sastojcima koji blagotvorno utiču na kosti. “Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičmeno...
-
Pantenol krema za lice i kosu Imate problem sa perutanjem kože glave tokom jeseni, pri čemu vam se kosa jako masti? Nerviraju vas fleke,...
-
Sibirska čaga postala je vrlo popularna kada je spomenuta u knjizi “Odjel za rak” nobelovca Aleksandra Solženjicina. On je pisao o vlastit...
-
Snižava kolesterol i krvni tlak, preventivno sprječava razvoj malignih stanica. Sadrži više od 200 aktivnih sastojaka u koncentriranom obl...
-
Ova maska se sastoji od nekoliko jednostavnih i jeftinih sastojaka. Glavni sastojak je kurkuma. Prije nanošenja ove maske pobrinite se d...
-
Kao što većina ljudi koja je probala to već zna, gubitak težine je vrlo težak proces. To znači da bismo trebali češće piti običnu vodu, vj...
-
ŠTA JE DISKUS HERNIJA Diskus hernija se najčešće javlja između tridesete i pedesete godine. Razlog za ovo jeste u tome što prirodni proce...
-
Osim opcije uklanjanja, imate opciju prirodnog liječenja, a u nastavku vam predstavljamo najbolja prirodna sredstva za njihovo uklanjanje:...
-
Može li mršavljenje biti jednostavno? Može, ako slijedite dvodnevnu dijetu. Vrlo je jednostavna: na dijeti ste svega dva dana u tjednu...
-
Kako koristiti ruzmarin kao lek Ruzmarin latinskog naziva Rosmarinus officinalis je višegodišnja biljka koja raste u mediteranskom pojasu...
0 komentari:
Objavi komentar