Zlatni med – prirodni antibiotik od kurkume – Recept

Mnogi od vas su već imali neko iskustvo sa kurkumom.Netko ju je koristi kao začin, mnogi su pripremali napitak Zlatno mlijeko koji je idealan za zglobove i kralježnicu, a neko je samo video kesice ovog žutog praha u većim marketima ili radnjama sa zdravom hranom i pitao se čemu služi. Ali, malo tko zna da je kurkuma, u kombinaciji s medom vrlo dragocjen i neprocenljiv prirodni lijek. On posjeduje vrlo jako protupalno djelovanje, koje ne samo da uništava bakterije koje izazivaju bolesti, već i promiče prirodnu obranu.
zlatni-med-prirodni-antibiotik-od-kurkume

Za razliku od sintetičkih antibiotika, kojima su prepunjene ljekarne, takav lijek nema negativan učinak na crijevnu mikrofloru.
Naprotiv, konzumiranjem kurkume i meda značajno se poboljšava probavu i povećava se aktivnost korisne flore u crijevima. O tome svjedoče potvrde znanstvene literature. U Ayurvedi je ovo tradicionalni lijek protiv prehlade. Zato nemojte kod prvih simptoma bolesti odmah krenuti u apoteku, već spremite korisnu i ljekovitu smjesu – “Zlatni med”, miješanjem kurkume u prahu i meda.

Zlatni med – najjači prirodni antibiotik uz ovaj recept:
Kod prvih simptoma prehlade pripremite smjesu koju ćete koristiti 3 dana. U 100 gr meda dodajte 1 punu jušnu žlicu kurkume, dobro promiješajte i preručite u stakleni sud.

Uzimati kod prvih simptoma prehlade:



1 dan – na svakih sat vremena po pola čajne žlice, tijekom cijelog dana
2 dan – svakih dva sata po pola čajne žlice
3 dan – tri puta dnevno po pola čajne žlice
Smjesu neophodno sisati ustima do njenog potpunog rastapanja
Obično, nakon tri dana prehlada jenjava i organizam se oporavlja. Sama sam zaustavljala prehladu ovom smjesom, bez ikakvih tableta. Ovu smjesu možete također koristiti u kompleksnom liječenju respiratornih oboljenja, uzimajući po 1 čajnu žličicu tri puta dnevno u toku tjedna. Možete je dodavati u mlijeko ili čaj.




Treba znati o Zlatnom medu:
Ako uzimate bilo kakve lijekove, konzultirajte se sa svojim liječnikom. Pogotovo, ako patite od hemofilije i hipertonije, jer kurkuma razrjeđuje krv i snižava tlak, mada će za većinu ovo biti samo veliki plus. Ali, pored snižavanja tlaka, kurkuma može izazvati pad razine šećera u krvi. Osobe, koji pate od dijabetesa, također se moraju konzultirati sa svojim liječnikom. Ali, ono što je zaista opasno – konzumirati kurkumu ako imate bolest žučnog mjehura i taloženja kamenja u njoj, jer kurkuma uzrokuje kontrakciju mišića žučne vrećice.

Dodatni savjet:
Indo-tibetanska medicina glasi: ako koristite kurkumu poslije obroka – djeluje na grlo, pluća, za vrijeme obroka – na probavni sustav, poslije obroka – na debelo crijevo i bubrege.
Izvor:uspesnazena.com

0 komentari:

Objavi komentar

More

Pratite nas na Facebooku



Advertisement

Popularni postovi