Alkalna prehrana – najbolja jela sa visokom alkalnom vrijednošću


pH vrijednost u tijelu treba držati pod strogim nadzorom. pH je kratica za mjerilo iona u vašem tijelu. Ljudsko tijelo teži ka ravnoteži što znači da pH mora biti alkalna. Idealna vrijednost je između 7,30 i 7,45. Pitanje je: kako će naše tijelo imati idealnu alkalnu vrijednost?
alkalni recepti
Alkalno orijentirana prehrana će vam svako jutro dati potrebnu energiju i vi će te se osjećati svježe. Imajte na umu da je gubljenje težine veći problem ako je vaše tijelo kisalo a većina ima taj problem.
Ovdje imate popis alkalnih namirnica kao što su razne salate, grickalice, juhe koje će vam pomoći na tom putu. Probajte ih i podjelite svoje iskustvo sa nama.



Alkalne juhe
Juha od gljiva i mrkve
Gljive će eutralizirati razinu želučane kiseline, a mrkva pružit će vam bogat izvor vitamina B i minerala (kalcij, željezo, magnezij). Uz to juha ima predivan okus tako da nećete moći odoljeti.
Juha od avokada i rajčica
Savršeno za ljetnu sezonu. U stvari, avokado se najviše koristi u alkalnoj prehrani. To je zato što je bogat kalijem koji će regulirati krvni tlak, a masne kiseline će se pobrinuti za vašu razinu kolesterola.
Juha od avokada, brokule i kesetna
Brokula je ocijenjena visoko na ljestvici uz to je alkalna, u kombinaciji sa avokadom će stvoriti smjesu sa vrlo učinkovitim alkalnim svojstvima. Da ne spominjem ukusna okusa.

SALATE
Avokado sa divljim lukom (medvjeđi luk)
Avokado je jedan od najčešćih sastojaka u tim receptima. S druge strane, divlji češnjak je izvrstan,pun minerala i odličan je za alkalnu prehranu.
Salata od svježeg povrća iz vrta
Trebali biste uvijek koristiti svježe povrće koje će vam energiju za cijeli dan.
Kineska salata od krastavaca
Glavni sastojci? -Češnjak, krastavac i sezamovo ulje. To je kao jednostavan kao što se dobiva, vrlo vrijedno u alkalnim svojstvima i pogodno za vašu prehranu.
Mediteranska salata
Ovo je jedan od najboljih izbora u smislu svježih salata. Ova mediteranska prehrana će vam pružiti puno energije i vitalnosti.



Grickalice i jela
Mediteranske paprike
Poznat po svojoj niske kalorijskoj vrijednosti, vrlo bogat vitaminom C, paprika također sadrže folnu kiselinu i beta karoten koji su izvrsna alkalna hrana. Evo još jedna pobjeda za mediteranske prehrane.
Prokulica
Prokulice sadrže visoke količine alkalnih soli i egzotičnih minerala poput fosfora, kalija magnezija i željeza. To je poslastica za cijelu obitelj.
Krumpir sa avokadom, rajčica i salse
Evo prilično popularan predjelo. Također možete ukloniti krumpir i učinak će ostati.
Alkalna krompir salata
Strašan obrok koji kontrolira vaš pH razinu, a istovremeno dajući vam osjećaj sitosti, uz obilje drugih nutrijenata.

Deserti
Rajčica Shake
Ima malo kalorija, ali potpuno alkalno i ukusno, a to će pomoći vašoj jetri i bubrezima.
Alkalna snage smoothie
Evo snack koji će vas energizirati tijekom dana.
Zeleni koktel
Uvijek možete pronaći vitamine i hranjive tvari u zelenom i ukusnom, koji će također ima alkalnu vrijednost.

0 komentari:

Objavi komentar

More

Pratite nas na Facebooku



Advertisement

Popularni postovi