POGLEDAJTE SE U OGLEDALO: Vaše LICE otkriva šta nije u redu s bubrezima, štitnjačom, jetrom…

U ovom tekstu ćemo vam pomoći da otkrijete ono što vaša koža ima za reći o vašem zdravlju.

Zona: Čelo






  Povezano sa: jetra, žučni mjehur

Objašnjenje: Čelo je povezano sa živčanim sistemom aktivnosti i probave. Dakle, stres i spor probavni sistem može se pokazati na čelu.

Šta učiniti: Izbjegavajte, slatko i masno, procesiranu hranu i konzumirajte dosta voća i povrća  sa vlaknima kako bi se probavni sistem pokrenuo. Meditacije, joga ili bilo šta drugo što vam pomaže da se opustite bilo bi dobro da radite.

Također dobro je konzumirati čaj od maslačka ili svježi sok od limuna u toploj vodi za prirodnu detoksikaciju jetre.

Zona: Desna strana u prostoru između obrva

Povezano sa: Uskladištene emocije u jetri

Objašnjenje: Naši izrazi lica daju nam trag o tome kako se osjećamo. Međutim, linije na licu se stoljećima koriste kako bi nam pomogli razlučiti gdje se drži dublji stres, te koliko je vjerojatno da će uticati na naše unutarnje zdravlje. Problemi sa kožom i bore u ovoj zoni mogu ukazivati na neizraženu ljutnju koju držite u jetri.

Šta učiniti: Pokušajte yogu, savjetovanje, neko putovanje ili neku terapiju sa kojom ćete pustiti svoje negativne emocije na zdrav način. Smanjite unos alkohola ili alkoholnih pića i namirnice visoke masnoće koje stavljaju pritisak na vašu funkcije jetre.





Zona: Lijeva strana u prostoru između obrva

Povezano sa: Uskladištene emocije u slezeni

Objašnjenje: Ova linija može ukazivati na neizražene emocije koje su pohranjene u slezeni.

Šta učiniti: Istražite tehnike za oslobađanje emocionalne energije. Reiki, joga, savjetovanje, putovanje i vođena meditacija su sve korisne opcije.

Zona: Oči

Povezano sa: zglobovi, štitnjača i crijeva

Objašnjenje: Višak bijele boje u šarenici može odražavati degeneracije zglobova, dok su manje veličine šarenice povezane s više općih zajedničkih pitanja. Ako primijetite prsten svijetle boje koji okružuje otvor blende, moguće da pretjerujete sa soli i šećerom.

Šta učiniti: Jesti više protuupalne hrane kao što su plava riba, orasi, laneno sjeme, sjemenke lana, kurkuma i đumbir. Smanjite kofein, šećer, rafiniranu sol i procesiranu hrana.

Zona: Ispod očiju

0 komentari:

Objavi komentar

More

Pratite nas na Facebooku



Advertisement

Popularni postovi