Ova ljekovita juha riješit će vas gripe, prehlade, upale uha te brojnih drugih zdravstvenih tegoba. Donosimo njezin recept.
Umjesto da uništavate tijelo antibioticima, pokušajte prvo pripremiti ovu ljekovitu juhu. Naime, juha od češnjaka, crvenoga luka i majčine dušice lako pobjeđuje većinu virusa, gripe, prehlade te probleme uzrokovane padom imuniteta.
Svi koji se okreću prirodi lako će prepoznati moć ove juhe, a trebali bi je isprobati i svi oni koji su uporabom antibiotika tijelu nanijeli više štete nego koristi.
Češnjak, odnosno bijeli luk opće je poznat po tome što na njega ne utječu mutiranja, promjene i novi virusi, već se on s lakoćom bori protiv njih. To se događa zbog alicina koji sadrži, a koji dokazano snižava kolesterol i krvni tlak te sprječava začepljenje krvnih žila.
Jedno istraživanje Sveučilišta u Washingtonu pokazalo je da je bijeli luk i do stotinu puta učinkovitiji od dva najpoznatija antibiotika u borbi protiv bolesti koje izaziva bakterija koja je najčešće odgovorna za bolesti koje se prenose hranom.
Sastojci:
50-ak češnjeva bijelog luka (oko 5 glavica), očišćenih i oguljenih
2 žličice maslaca
2 žličice maslinova ulja
2 veća, usitnjena crvena luka
1 žličica nasjeckane svježe majčine dušice
6 šalica (od 250 ml) pileće bistre juhe (kao osnova)
1 svežanj svježeg začinskog bilja – peršin, majčina dušica, lovorov list (možete i sušeni začini)
3 šalice starog kruha narezanog u kockice
1 šalica masnijeg kiselog vrhnja
Postupak:
1. Zagrijte peć na 180 stupnjeva. Odrežite vrhove (1/3) glavice bijelog luka. Tako pripremljen bijeli luk zalijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijsku foliju. Pecite u pećnici 90 minuta pa ohladite.
2. Za to vrijeme zagrijte dvije žličice maslinova ulja i maslac u loncu na srednjoj temperaturi. Prodinstajte crveni luk desetak minuta. Istisnite pečeni ohlađeni bijeli luk iz omota i ubacite ga u dinstani crveni luk. Izmiješajte, dodajte usitnjenu majčinu dušicu, pileću juhu i ubacite svežanj svježeg začinskog bilja (ili sušeno).
3. Smanjite temperaturu, dodajte komadicće kruha i ostavite sve da se krčka pet minuta dok kruh ne omekša.
4. Izvadite svežanj začinskog bilja pa dobivenu juhu izmiksajte u blenderu (ili ručnim mikserom) dok ne dobijete polukremastu smjesu. Vratite u lonac, dodajte kiselo vrhnje i posolite po potrebi. Vaša ljekovita juha je spremna!
Izvor: dnevno
Popular Posts
-
Promjenom nekih navika u kućanstvu možete znatno uštedjeti na struji bez da vam standard življenja imalo pati, a to će posebno značiti umi...
-
Kako sami sebi pripremiti ljekovite pripravke od crne rotkve? Sirup protiv bronhijalne astme od crne rotkve SASTOJCI: 2 čaše sok...
-
Mnogo toga znamo reći u ljutnji svojim voljnima, pa se kasnije pokajemo. Trebate se naučiti kontrolisati i fino objasniti neke stvari, a n...
-
Akademik Filatov savetovao je svoje pacijente da koriste, pored bolničkog lečenja, ovu čudotvornu mešavinu, a svi koji su ga probali bil...
-
Prirodna kozmetika, čajevi, ulja od nevena – širok spektar njegovog djelovanja je fascinantan. Prema svom porijeklu on je jednogodišnja ze...
-
Većina žena ne zna da postoji i prirodni lijekovi za infekcije koji su dostupni svima. A to možete uradti i vašem domu bez ičijeg prisus...
-
Generalno, mnogi ne znaju koje sve negativne posledice ovog pića koje ono ima po naše zdravlje. Najgore od svega što se ono u velikoj koli...
-
Do sad ste isprobali mnoge lijekove koji utiču na štitnu žlijezdu ali rezultati nisu bili zadovoljavajući? Isprobajte ovaj potpuno prir...
-
Mali broj ljudi čuo je za moćno povrće čičoku. Ova biljka, slična krompiru, pravi je hit u kulinarstvu posljednjih godina, a razlog nije p...
-
Ovaj dio nokta u obliku polumjeseca ima izuzetno veliko značenje a toga niste ni svjesni… Ovo bjelkasto područje na vašim noktima osjetl...
0 komentari:
Objavi komentar