Predstavljamo vam recept za prirodni eliksir koji povećava broj crvenih krvnih zrnaca i ima pozitivan učinak na ukupnu krvnu sliku.
Sastojci:
200 ml meda
200 g oraha
200g grožđica
200 ml soka od mrkve
200 ml soka od cvekle
2 limuna
Priprema:
Operite limun, i izvadite sjemenke. Samljeti ih zajedno sa korom, a zatim stavite masu u staklenku od litre. Dodajte sok od cvekle i mrkve i sve dobro izmiješati.
Zatim dodajte mljevene ili sitno sjeckane orahe i grožđice i ponovo promiješati.
Držite pripremljeni eliksir u frižideru. Uzmite jednu kašiku ove mješavine prije svakog obroka, tri puta dnevno.
Vi ćete biti puni energije, a nakon upotrebe dvije sedmice, provjerite krvnu sliku, i vi ćete biti pozitivno iznenađeni.
Izvor: pozivitno
Popular Posts
-
Ovaj napitak je bogat dragocenim sastojcima koji blagotvorno utiču na kosti. “Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičmeno...
-
Pantenol krema za lice i kosu Imate problem sa perutanjem kože glave tokom jeseni, pri čemu vam se kosa jako masti? Nerviraju vas fleke,...
-
Imate bolove u kičmi, leđima čak i u nogama, pretežno dolazi od previše sjedenja ili velikog fizičkog napora, prestanite da se brinete, ...
-
Vrlo često se teško oslobađamo upornog kašlja. Ponekad čak ni lijekovi ne pomažu. Jedan od najpoznatijih i zaista najdjelotvornijih načina...
-
Petlja, petlja, još jedna petlja… Ritmički tempo pletenja radi svoj posao: za vrijeme ovog zanimljivog posla, čovjek kao da upada u trans....
-
Uz karcinom maternice, jednjaka, bubrega, dojke i debelog crijeva, može uzrokovati karcinom želuca, jetre, žučnog mjehura, gušterače, jajn...
-
Da li ste se ikada zapitali šta bi se desilo kada biste počeli jesti datule/hurme svaki dan? Većina ljudi i ne razmišlja puno o hurmama i...
-
Šta je gluten? U pitanju je protein koji nalazimo u brojnim žitaricama poput pšenice, ječma i raži, koje su svakodnevno prisutne u našim j...
-
Legenda govori da je vidac dobio latinski naziv Euphrasia prema grčkoj graciji Euphrosyini (čije ime znači radost) jer on obraduje svakoga...
-
Banane su najbolje kada se na njima točkice tek počnu pojavljivati – tada sadrže najviše oksidansa i vrijednih nutrijenata i najlakše su p...
0 komentari:
Objavi komentar