Ovo je lijek koji su mnogi počeli konzumirati.
Sastojci:
15 komada svježeg limuna
12 češnjaka
1 kg meda
400 grama pšenice
400 grama svježeg oraha
Stavite 400 grama pšenice u staklenu posudu. Sipajte vodu, ostavite po mogućnosti preko noći. Nakon 10-12 sati, procijediti vodu kroz gazu i dobro oprati, a zatim ponovo procijediti kroz gazu.
Ostavite pšenice u posudi 24 sata.
Samljeti pšenicu, orahe i bijeli luk. Dodajte sokove od 15 limuna. Dodajte med i dobro promiješati sa drvenom kašikom i staviti mješavinu u staklenu posudu. Pustite da mješavina odstoji tri dana, a zatim početi jesti.
Ova hrana se uzima 30 minuta prije obroka (doručak, ručak i večera) i prije spavanja.
Izvor: pozivitno
Popular Posts
-
Ovaj napitak je bogat dragocenim sastojcima koji blagotvorno utiču na kosti. “Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičmeno...
-
Imate bolove u kičmi, leđima čak i u nogama, pretežno dolazi od previše sjedenja ili velikog fizičkog napora, prestanite da se brinete, ...
-
Pantenol krema za lice i kosu Imate problem sa perutanjem kože glave tokom jeseni, pri čemu vam se kosa jako masti? Nerviraju vas fleke,...
-
Vrlo često se teško oslobađamo upornog kašlja. Ponekad čak ni lijekovi ne pomažu. Jedan od najpoznatijih i zaista najdjelotvornijih načina...
-
Petlja, petlja, još jedna petlja… Ritmički tempo pletenja radi svoj posao: za vrijeme ovog zanimljivog posla, čovjek kao da upada u trans....
-
Uz karcinom maternice, jednjaka, bubrega, dojke i debelog crijeva, može uzrokovati karcinom želuca, jetre, žučnog mjehura, gušterače, jajn...
-
Da li ste se ikada zapitali šta bi se desilo kada biste počeli jesti datule/hurme svaki dan? Većina ljudi i ne razmišlja puno o hurmama i...
-
Šta je gluten? U pitanju je protein koji nalazimo u brojnim žitaricama poput pšenice, ječma i raži, koje su svakodnevno prisutne u našim j...
-
Legenda govori da je vidac dobio latinski naziv Euphrasia prema grčkoj graciji Euphrosyini (čije ime znači radost) jer on obraduje svakoga...
-
Banane su najbolje kada se na njima točkice tek počnu pojavljivati – tada sadrže najviše oksidansa i vrijednih nutrijenata i najlakše su p...
0 komentari:
Objavi komentar