Ako se redovno koristi, bijeli luk može da podstakne i bolju cirkulaciju, ukloni suvišne masnoće iz našeg tijtela, spreči srčana oboljenja, smanji visok krvni pritisak i još štošta
Bijeli luk je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka u svetu, koja se uzgaja već više od 5.000 godina.
Vjerovatno su vam već poznata moćna dezinfekciona, antibakterijska i antifungicidna djelovanja bijelog luka, koja se lako mogu uporediti sa najboljim antibioticima, naročito kada ga pojedete na prazan želudac – tada je efekat najjači.
Bijeli luk je svakako jedan od najsnažnijih prirodnih lijekova koji može da parira zvaničnim antibioticima, pa čak biti i učinkovitiji od njih.
Ova namirnica može da zaštiti naš organizam od bakterija, gljivica i infekcija. Istraživanja su dokazala da njegova konzumacija na prazan želudac ima snažna antibakterijska svojstva, više od 400 aktivnih sastojaka(vitamine A, B1 i B2, C, minerale, dijetalna vlakna, aminokiseline, esencijalna ulja, biljne masti, enzime, gvožđe, jod, kalcijum, kalijum, sumpor, selen i fosfor).
Ljudi odavno poznaju snagu bijelog luka i koriste je prije nego sredstva koja plasira farmaceutska industrija, što je svakako i zdravije. Ako se redovno koristi, bijeli luk može da podstakne i bolju cirkulaciju, ukloni suvišne masnoće iz našeg tijela, spreči srčana oboljenja, smanji visok krvni pritisak i još štošta.
Mnogi stručnjaci će se složiti da je upravo bijeli luk najmoćniji antioksidans.
A da li ste znali za kombinaciju bijelog luka i meda?
Ovo se i te kako preporučuje, jer zajedno stvaraju vrlo moćan, ljekovit, prirodan proizvod. Iako slatko-ljuta kombinacija djeluje neobično, ona je vrlo djelotvorna i organizmu će doneti zaštitu i dodatnu energiju.
Recept za med od bijelog luka
Sastojci:
3-4 glavice belog luka,
čaša prirodnog meda.
Priprema:
Razdvojte glavice bijelog luka na čenove, nemojte ga ljuštiti, ali uklonite one ljuske koje vise i vidi se da će otpasti. Staklenu teglu napunite čenovima bijelog luka, pa lagano prelijte medom.
Kašikom pomjerajte čenove, kako bi med pokrio baš svaki dio bijelog luka u tegli. Dobro zatvorite, tako da vazduh nikuda ne može da uđe i ostavite da odstoji nekoliko dana.
Med od bijelog luka možete čuvati u frižideru ili na sobnoj temperaturi, a svakoga dana pojedite po jedan čen. Osim što ćete biti mnogo zdraviji, ovaj neobičan ukus će vam se vjerovatno dopasti.
Za detaljne instrukcije pogledajte video!
Izvor: kurir
Popular Posts
-
Теški mеtаli su čеstо vеzаni zа pојаvu mnоgih zdrаvstvеnih prоblеmа kао štо su bоlеsti srcа, rаk, еmоciоnаlni prоblеmi, pogoršanje kоgniti...
-
Ovaj lijek pomaže kod lječenja artritisa, osteoartritisa, bolova u leđima i svega što je povezano sa zglobovima, kostima i mišićima. ...
-
Artritis je oboljenje vezivnog tkiva koje se najčešće razvija s godinama, ali sve više mladih ljudi, usljed stresnog života, pati od probl...
-
Ako voliš isključivo biljne proizvode za njegu i uljepšavanje kose te ako tvoja kosa i vlasište ne podnose kemikalije iz kupovnih proizvod...
-
Proširene vene ili Variksi su izdužene, nepravilno proširene , izvijugane vene, kojima je promenjena struktura zida, i koji se kao ljubiča...
-
Iako su mu ljekari davali male šanse da preživi, Božo je odlučio da se ne preda. Isposničkog izgleda, sa malo nade za oporavak, informisao...
-
Ovaj recept pronađen je u drevnom manastiru na Tibetu ispisan na glinenim pločicama. Zapisan je prije više od 2.000 godina, a pripemljeni ...
-
Visoki tlak je pošast modernog doba. Danas ova bolest pogađa 80% starijeg stanovništva i 40% ljudi starijih od 35 godina. Ako imate vis...
-
Osjećate umor i nedostatak energije, podočnjake ne možete prikriti ni najboljom šminkom, a koža vam je suha? Sve su to znaci da vam je ti...
-
Jednodnevna dijeta će učiniti da vaše telo zaboravi na praznično prejedanje Praznična hrana jeste ukusna i lepa, ali ume da stvori ra...
0 komentari:
Objavi komentar