Ako se redovno koristi, bijeli luk može da podstakne i bolju cirkulaciju, ukloni suvišne masnoće iz našeg tijtela, spreči srčana oboljenja, smanji visok krvni pritisak i još štošta
Bijeli luk je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka u svetu, koja se uzgaja već više od 5.000 godina.
Vjerovatno su vam već poznata moćna dezinfekciona, antibakterijska i antifungicidna djelovanja bijelog luka, koja se lako mogu uporediti sa najboljim antibioticima, naročito kada ga pojedete na prazan želudac – tada je efekat najjači.
Bijeli luk je svakako jedan od najsnažnijih prirodnih lijekova koji može da parira zvaničnim antibioticima, pa čak biti i učinkovitiji od njih.
Ova namirnica može da zaštiti naš organizam od bakterija, gljivica i infekcija. Istraživanja su dokazala da njegova konzumacija na prazan želudac ima snažna antibakterijska svojstva, više od 400 aktivnih sastojaka(vitamine A, B1 i B2, C, minerale, dijetalna vlakna, aminokiseline, esencijalna ulja, biljne masti, enzime, gvožđe, jod, kalcijum, kalijum, sumpor, selen i fosfor).
Ljudi odavno poznaju snagu bijelog luka i koriste je prije nego sredstva koja plasira farmaceutska industrija, što je svakako i zdravije. Ako se redovno koristi, bijeli luk može da podstakne i bolju cirkulaciju, ukloni suvišne masnoće iz našeg tijela, spreči srčana oboljenja, smanji visok krvni pritisak i još štošta.
Mnogi stručnjaci će se složiti da je upravo bijeli luk najmoćniji antioksidans.
A da li ste znali za kombinaciju bijelog luka i meda?
Ovo se i te kako preporučuje, jer zajedno stvaraju vrlo moćan, ljekovit, prirodan proizvod. Iako slatko-ljuta kombinacija djeluje neobično, ona je vrlo djelotvorna i organizmu će doneti zaštitu i dodatnu energiju.
Recept za med od bijelog luka
Sastojci:
3-4 glavice belog luka,
čaša prirodnog meda.
Priprema:
Razdvojte glavice bijelog luka na čenove, nemojte ga ljuštiti, ali uklonite one ljuske koje vise i vidi se da će otpasti. Staklenu teglu napunite čenovima bijelog luka, pa lagano prelijte medom.
Kašikom pomjerajte čenove, kako bi med pokrio baš svaki dio bijelog luka u tegli. Dobro zatvorite, tako da vazduh nikuda ne može da uđe i ostavite da odstoji nekoliko dana.
Med od bijelog luka možete čuvati u frižideru ili na sobnoj temperaturi, a svakoga dana pojedite po jedan čen. Osim što ćete biti mnogo zdraviji, ovaj neobičan ukus će vam se vjerovatno dopasti.
Za detaljne instrukcije pogledajte video!
Izvor: kurir
Popular Posts
-
Dizana tijesta su laka i jednostavna poslastica, koju skoro uvijek možemo napraviti od namirnica koje imamo u kući, a naročito su dobra z...
-
Držanje dijete je gotovo nezamislivo bez ograničavanja kalorija, ali kalorijsko ograničenje ne bi smjelo biti takvo da ste gladni veći dio...
-
Nakon napornog dana, jedino što želimo je da se otarasimo nakupljenog stresa i ostatak dana provedemo opušteni. Evo i kako da se relaksira...
-
Anti-perut šampon sadrži metilhloroizotiazolinon i amonijum sulfat koji su kontaminirani tokom proizvodnje sa komponentom kao što je 1, ...
-
Toliko je zdravo da bi trebalo svaki dan da ga jedemo! Hurme imaju širok spektar zdravstvenih i nutritivnih vrednosti, zbog čega mnogi ...
-
Psorijaza je kronični kožni poremećaj koji obilježavaju crvene mrlje prekrivene bijelim ljuskicama, suha koža, svrbež i zadebljani nokti. ...
-
Virusi izаzivајu nајvišе infеkciја gаstrоintеstinаlnоg trakta, mada su i bаktеriјskе infеkciје vеоmа čеstе. Ljudi često ovakve infekcije ...
-
Najčešća vrsta srčanih oboljenja jeste bolest koronarnih arterija, koja može dovesti do infarkta. Polovina infarkta desi se iznenada, ...
-
Kurkuma i med su savršena kombinacija za dobro zdravlje i to bukvalno u svakom smislu. Ovo nije samo neko puko nagađanje, već predstavlja ...
-
Kadа је nivо pH lјudskоg tijеlа suvišе kisеlо, tijеlо šalje kisеlоst nа оdrеđеnе оrgаnе. Ali štа kisеlost tаčnо znаči? Svе imа pH vrеdn...


0 komentari:
Objavi komentar