Ako se redovno koristi, bijeli luk može da podstakne i bolju cirkulaciju, ukloni suvišne masnoće iz našeg tijtela, spreči srčana oboljenja, smanji visok krvni pritisak i još štošta
Bijeli luk je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka u svetu, koja se uzgaja već više od 5.000 godina.
Vjerovatno su vam već poznata moćna dezinfekciona, antibakterijska i antifungicidna djelovanja bijelog luka, koja se lako mogu uporediti sa najboljim antibioticima, naročito kada ga pojedete na prazan želudac – tada je efekat najjači.
Bijeli luk je svakako jedan od najsnažnijih prirodnih lijekova koji može da parira zvaničnim antibioticima, pa čak biti i učinkovitiji od njih.
Ova namirnica može da zaštiti naš organizam od bakterija, gljivica i infekcija. Istraživanja su dokazala da njegova konzumacija na prazan želudac ima snažna antibakterijska svojstva, više od 400 aktivnih sastojaka(vitamine A, B1 i B2, C, minerale, dijetalna vlakna, aminokiseline, esencijalna ulja, biljne masti, enzime, gvožđe, jod, kalcijum, kalijum, sumpor, selen i fosfor).
Ljudi odavno poznaju snagu bijelog luka i koriste je prije nego sredstva koja plasira farmaceutska industrija, što je svakako i zdravije. Ako se redovno koristi, bijeli luk može da podstakne i bolju cirkulaciju, ukloni suvišne masnoće iz našeg tijela, spreči srčana oboljenja, smanji visok krvni pritisak i još štošta.
Mnogi stručnjaci će se složiti da je upravo bijeli luk najmoćniji antioksidans.
A da li ste znali za kombinaciju bijelog luka i meda?
Ovo se i te kako preporučuje, jer zajedno stvaraju vrlo moćan, ljekovit, prirodan proizvod. Iako slatko-ljuta kombinacija djeluje neobično, ona je vrlo djelotvorna i organizmu će doneti zaštitu i dodatnu energiju.
Recept za med od bijelog luka
Sastojci:
3-4 glavice belog luka,
čaša prirodnog meda.
Priprema:
Razdvojte glavice bijelog luka na čenove, nemojte ga ljuštiti, ali uklonite one ljuske koje vise i vidi se da će otpasti. Staklenu teglu napunite čenovima bijelog luka, pa lagano prelijte medom.
Kašikom pomjerajte čenove, kako bi med pokrio baš svaki dio bijelog luka u tegli. Dobro zatvorite, tako da vazduh nikuda ne može da uđe i ostavite da odstoji nekoliko dana.
Med od bijelog luka možete čuvati u frižideru ili na sobnoj temperaturi, a svakoga dana pojedite po jedan čen. Osim što ćete biti mnogo zdraviji, ovaj neobičan ukus će vam se vjerovatno dopasti.
Za detaljne instrukcije pogledajte video!
Izvor: kurir
Popular Posts
-
Godišnje, 55.000 više žena umire od moždanog udara, nego muškaraca. To može biti alarmantna statistika sa obzirom da se odnosi na žene. Mu...
-
Bijeli luk je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u gotovo svakoj kuhinji širom svijeta. Popularan je jer ima izvrstan ukus, daje poseb...
-
Glog sadrži aktivne tvari s antioksidativnim djelovanjem. U cvjetovima se, uz nešto eteričnog ulja, nalazi trimetilamin i glikozid oksiak...
-
Najbolji čajevi za čišćenje creva prirodnim putem Prirodno čišćenje creva i kompletnog organizma jedan je od glavnih preduslova za dobro ...
-
Madeži, crne ili smeđe točke na našoj koži, dobijemo do dobi od 20 ili 30 godina. Na to koliko madeža će se pojaviti na vašem tijelu i kak...
-
Evo nekih primjera kojih se treba držati ako imate ovaj zdravstveni problem. 1. Ne dozvolite da vas stres kontroliše Stres nije dobar ni...
-
Vrbe su dvodomne biljke koje rastu u obliku grma ili drveta. Svaki grm ili drvo nosi cvetove samo jednog pola. Muški cvetovi su jajastog o...
-
Da biste zadržali svoje zdravlje, vašem tijelu su potrebni svi vitamini i minerali, ali je ponekada zbog gustog rasporeda teško izvodlji...
-
Svi znamo da je pušenje jedna od najgorih i najštetnijih navika koje čovek može imati. To je zbog toga što pušenje može imati štetne efekt...
-
Ova biljka je nevjerovatno dobara u lijеčеnju аstmе i rеumаtizmа, mоžе pоbоlјšаti cirkulаciјu i prоbаvu. Svi dijеlоvi cеlеra su zdrаvi ...
0 komentari:
Objavi komentar