Ako se redovno koristi, bijeli luk može da podstakne i bolju cirkulaciju, ukloni suvišne masnoće iz našeg tijtela, spreči srčana oboljenja, smanji visok krvni pritisak i još štošta
Bijeli luk je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka u svetu, koja se uzgaja već više od 5.000 godina.
Vjerovatno su vam već poznata moćna dezinfekciona, antibakterijska i antifungicidna djelovanja bijelog luka, koja se lako mogu uporediti sa najboljim antibioticima, naročito kada ga pojedete na prazan želudac – tada je efekat najjači.
Bijeli luk je svakako jedan od najsnažnijih prirodnih lijekova koji može da parira zvaničnim antibioticima, pa čak biti i učinkovitiji od njih.
Ova namirnica može da zaštiti naš organizam od bakterija, gljivica i infekcija. Istraživanja su dokazala da njegova konzumacija na prazan želudac ima snažna antibakterijska svojstva, više od 400 aktivnih sastojaka(vitamine A, B1 i B2, C, minerale, dijetalna vlakna, aminokiseline, esencijalna ulja, biljne masti, enzime, gvožđe, jod, kalcijum, kalijum, sumpor, selen i fosfor).
Ljudi odavno poznaju snagu bijelog luka i koriste je prije nego sredstva koja plasira farmaceutska industrija, što je svakako i zdravije. Ako se redovno koristi, bijeli luk može da podstakne i bolju cirkulaciju, ukloni suvišne masnoće iz našeg tijela, spreči srčana oboljenja, smanji visok krvni pritisak i još štošta.
Mnogi stručnjaci će se složiti da je upravo bijeli luk najmoćniji antioksidans.
A da li ste znali za kombinaciju bijelog luka i meda?
Ovo se i te kako preporučuje, jer zajedno stvaraju vrlo moćan, ljekovit, prirodan proizvod. Iako slatko-ljuta kombinacija djeluje neobično, ona je vrlo djelotvorna i organizmu će doneti zaštitu i dodatnu energiju.
Recept za med od bijelog luka
Sastojci:
3-4 glavice belog luka,
čaša prirodnog meda.
Priprema:
Razdvojte glavice bijelog luka na čenove, nemojte ga ljuštiti, ali uklonite one ljuske koje vise i vidi se da će otpasti. Staklenu teglu napunite čenovima bijelog luka, pa lagano prelijte medom.
Kašikom pomjerajte čenove, kako bi med pokrio baš svaki dio bijelog luka u tegli. Dobro zatvorite, tako da vazduh nikuda ne može da uđe i ostavite da odstoji nekoliko dana.
Med od bijelog luka možete čuvati u frižideru ili na sobnoj temperaturi, a svakoga dana pojedite po jedan čen. Osim što ćete biti mnogo zdraviji, ovaj neobičan ukus će vam se vjerovatno dopasti.
Za detaljne instrukcije pogledajte video!
Izvor: kurir
Popular Posts
-
Jetra je jedan od najvažnijih organa, a njena oštećenja mogu znatno uticati na zdravlje, ali i na dugovječnost. Ona ima veoma važnu ulogu...
-
Ovaj lijek pomaže kod liječenja artritisa, osteoartritisa, bolova u leđima i svega što je povezano sa zglobovima, kostima i mišićima. Kad...
-
Nekoliko savjeta kako da iskoristite bijeli luk i sebi olakšate život. Protiv gljivica na stopalima Preporučljivo je držati stopala 30...
-
Jedini materijal koji će vam biti potreban je saksija sa zemljom i kupljeni koren đumbira koji po svom obliku podseća na ljudsku šaku. ...
-
Ako ste mislili da su stopala manje bitan dio tijela, onda se varate. Noge su najvrijednije i pretrpe mnoge fizičke aktivnosti. Ak...
-
Novo istraživanje koje je obuhvatilo je 46 odraslih osoba s malo povišenim nivoima glukoze u krvi, ali bez prethodne dijagnoze šećerne bol...
-
Napada stanice raka koje se počnu raspadati u roku od 48 sati, a također ostavljanja zdrave stanice netaknutima. Ova nepravedno za...
-
Jednodnevna dijeta će učiniti da vaše tijelo zaboravi na praznično prejedanje Praznična hrana jeste ukusna i lijepa, ali umije da stvor...
-
Petni trn (Petna bodlja ) – Calcar calcanei – je izbocenje na petnoj kosti najcešce prema dole, smatra se da je to reaktivno stvaranje kos...
-
Mješavina limuna sa bijelim lukom – vjerovatno mislite o korišćenju ovih super zdravih namirnica za davanje arome ribi ili da napravite d...
0 komentari:
Objavi komentar