Jabukovo sirće za lijepu i nježnu kožu

Jabukovo sirće se radi od svježih zdrobljenih jabuka, koje potom stoje u drvenim bačvama. Sadrži neophodne nutritivne tvari, aminokiseline i enzime koje vašem tijelu pomažu na razne načine. Važno je da jabukovo sirće bude od organski uzgojenih jabuka kako bi sadržavao veći broj nutritivnih tvari.
jabukovo-sirce-za-lijepu-i-njeznu-kozu

Zašto koristiti jabukovo sirće za njegu kože?
Jabukovo sirće će poboljšati ten i stanje kože. Može pospješiti cirkulaciju krvi u malim kapilarama koje su odgovorne za dotok hranjivih tvari u kožu. Jabukovo sirće dokazano može pomoći kod vraćanja pH ravnoteže vašoj koži i pospješuje funkcioniranje kože.




Uklonit štetne bakterije i mrtve stanice kože. Odčepiti će začepljene pore i kao rezultat ćete dobiti zdravu i lijepu kožu.

Jabukovo sirće može preokrenuti proces starenja. Sadržaj sumpora će smanjiti vidljivost bora i staračkih pjega. Također će pomoći u uklanjanju masnih naslaga na površini kože i značajno smanjiti ljuštenje kože. Ako patite od teških i bolnih oboljenja kože, onda vam jabukovo sirće mora biti pri ruci.

Jabukovo sirće i liječenje akni
Ovaj tretman će vam pomoći u smanjenju prištića. Antiseptičko djelovanje meda i octa će ubiti bakterije, odčepiti pore, ukloniti višak ulja i umiriti kožu. Med će također pomoći u hidrataciji kože.

Četvrtina šalice meda
1 šalica čaja od kamilice
1/2 šalice jabučnog octa

Pomiješajte sve sastojke. Prije odlaska u krevet namočite pamučnu gazu ili vaticu i njome očistite čitavo lice.



Jabukovo sirće i uklanjanje mrtvih stanica kože
Jabukovo sirće pomiješan s aspirinom djeluje kao čudesan piling. Pomoći će smanjiti vidljivost ožiljaka od akni, kožu će učiniti glatkom i mekom. Koristite ovaj tretman svaki dan kako bi rezultati bili što bolji.

15ml jabučnog octa
90ml mineralne vode
1 šumeći aspirin

Pomiješajte jabukovo sirće i mineralnu vodu. Pomoću tučka i mužara zdrobite aspirin i dodajte ga u smjesu. Primjenjujte na ožiljke od akni, na mjestima gdje je koža gruba i na proširenim porama.

Jabukovo sirće i pH ravnoteža
Ova smjesa će vam pomoći vratiti prirodnu pH ravnotežu kože, a ulje lavande će pomoći u ublažavanju iritacija kože

2/3 šalice filtrirane vode
Trećina šalice jabučnog oca
3 kapi ulja lavande

Pomiješajte sve sastojke i dobro protresite smjesu. Umočite pamučnu gazu ili vaticu i očistite čitavo lice.
Izvor:centar zdravlja

0 komentari:

Objavi komentar

More

Pratite nas na Facebooku



Advertisement

Popularni postovi