Prirodan lijek za sve kožne bolesti

Puno ljudi su pogođeni raznim kožnih bolesti u rasponu od blagog ekcema do ozbiljnih bolesti koje uzrokuju ozbiljne emocionalne probleme, stid i socijalne isključenosti. Neki od glavnih uzroka kožnih bolesti uključuju stres, potisnute emocije, zagađenje okoliša, hormone, i netolerancija na određene namirnice …
kozne bolesti lijek
Ovi uzroci kožnih bolesti mogu se liječiti kombinacijom vježbe, pravilnom prehranom, redovitom detoksikacijom, i prirodnim lijekovima.
Kada je riječ o kožnim bolestima, prirodna medicina ima mnogo za ponuditi.




Sljedeći recept je jedan od najučinkovitijih recepata za sve vrste kožnih bolesti.
Recept koji liječi sve kožne bolesti:
Pomiješajte jednake dijelove lišća oraha, koru hrasta i vrbe, koprivu i neven.
Uzmite tri čajne kašičice mješavine i prelijte ih sa sedam decilitara ključale vode.
Poklopite i nakon 30 minuta procijedite.
Pije se tri puta na dan pola sata prije jela.
Da biste uvidjeli rezultate, budite redovni i uporni u ispijanju ovog napitka.
Sve sastojke možete nabrati sami ili ih kupiti u biljnoj apoteci.

Zašto je ovaj čaj za kožne bolesti učinkovit?
Ovaj napitak je savršena mješavina sastojaka koji imaju antiupalno i detoksikacijsko dijelovanje. Fitoterapija je preporučeni tretman za sve kožne bolesti i ove biljke mogu očistiti krv, a taj način i očistiti kožu, ubrzava zacjeljivanje i smanjuje rizik od pojave raka.
Sve biljke koje se koriste u ovom čaj se obično koriste u liječenju fitoterapijom i njihova ljekovita svojstva su poznate i korištene stoljećima prije. Ovaj čaj pomaže smanjiti iritaciju, crvenilo, upalu, svrbež i bol.

Lišće oraha
Lišće oraha ima jaka anti-upalna svojstva i tradicionalno se koristi za liječenje kožnih bolesti, uključujući liječenje teških bakterijskih i gljivičnih infekcija, upale kože, upala probavnog sustava, kao za akne, krvarenje desni, ekcema i prekomjerno znojenje. Ono se koristi kao sredstvo za detoksikaciju tijela, jačanje želuca, poboljšanje probave i krvnu sliku.



Kopriva
Kopriva je bogat izvor minerala, uključujući kalij, kalcij, željezo, fosfor, magnezij, natrij, vitamina C, B2, B5, K. Također sadrži izlučivanje koji je najbolji stimulans za želučane žlijezde, crijeva, jetre, gušterače i žučnog mjehura. Visok sadržaj željeza je od neprocjenjive vrijednosti za zdravu proizvodnju crvenih krvnih stanica,a time i za visoku koncentraciju kisika u krvi. Kopriva jača organizam i čisti krv. Ona također sadrži kvercetin, snažan antioksidans i antihistaminik koji smanjuje teške upale. To je moćan lijek za osip (urtikarija), kao i kožni osip i alergijske reakcije.





Hrastova kora
Hrastova kora je bogat izvor tanina, koji imaju snažan anti-upalni učinak na cijeli organizam. On može učinkovito zaustaviti krvarenje i spriječiti oštećenja tkiva od raznih ozljeda i infekcija. Taj spoj je posebno koristan za liječenje čireva, gnoja, ekcema, proširenih vena.

Kora vrbe
Kora vrbe je prirodni izvor acetilsalicilne kiseline – aspirin. Aspirin se obično koristi za liječenje glavobolja, a ako se koristi lokalno, onda je dobar protiv prištića, znakova starenja,kožnih oboljenja. Čaj od kore vrbe sadrži tvari polifenoli i flavonoidi, koji imaju protuupalno, antiseptičko antioksidansno, antipiretičko i imunostimulirajuća svojstva. Kora vrbe potiče izlučivanje znoja i toksina iz tijela, što doprinosi bržem ozdravljenju.

Neven
Neven je biljka koja ima izvanredan učinak na kožu. Djeluje na jetru i žuč, čisti krv i potiče detoksikaciju. Bogata boja cvijeta sugerira da oni sadrže velike količine beta karotena, koji je jedan od najvažnijih vitamina za zdravlje kože, zaštite od štetnog sunčevog zračenja, kao i zdravlje očiju.

0 komentari:

Objavi komentar

More

Pratite nas na Facebooku



Advertisement

Popularni postovi