Predstavljamo vam brz i jednostavan recept za mekano pecivo.
Testo za ovo pecivo koje je gotovo za deset minuta ispada meko, ne lepi se za ruke, dobro se mesi i što je takođe važno, ne raspada se.
Potrebno vam je:
- četiri šolje od 2 dl brašna
- dve kašike šećera
- pola kašike soli
- dve kašike suncokretovog ulja
- 500 ml mleka
- kesica suvog kvasca, 11 grama
Priprema
Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smesu. Tako pripremljena smesa stavlja se u kesu i stavlja u frižider na dva sata.
Nakon toga, testo se vadi iz frižidera i lagano valja u brašno. Od toga možete napraviti piroške, lepinje ili kiflice. Možete ih peći u tiganju u vrelom ulju, ali jednako tako i u rerni u dobro nauljenom plehu za pečenje, na srednjoj temperaturi dok ne porumene.
Popular Posts
-
Kako koristiti ruzmarin kao lek Ruzmarin latinskog naziva Rosmarinus officinalis je višegodišnja biljka koja raste u mediteranskom pojasu...
-
Godišnje, 55.000 više žena umire od moždanog udara, nego muškaraca. To može biti alarmantna statistika sa obzirom da se odnosi na žene. Mu...
-
Sastojci 1kg jafa kolaci (resana kolaci) 500ml mleko 9 kasika sekera 7 kasika brasno 3 vanilin seker 1 margarin(250) kokos (s...
-
Mnogi od nas imaju probleme sa kosom, a i oslabljenim vidom. Priroda nam nudi rješenje i za ove probleme. Sve što treba jeste da pojedet...
-
Često se umarate i imate slabu cirkulaciju? Ovo je prava stvar za sve ljude koji se zbog slabijeg imuniteta često razboljevaju, kao i za o...
-
Određene biljke mogu biti opasne po zdravlje cijele obitelji. Ovo je popis smrtonosnih biljaka koje trebate ukloniti iz svog doma odmah ...
-
Zbog brzog načina života, loše ishrane i nedostatka fizičke aktivnosti povišena masnoća u krvi je bolest današnjice. Ukoliko patite od viš...
-
Mješavina limuna sa bijelim lukom – vjerovatno mislite o korišćenju ovih super zdravih namirnica za davanje arome ribi ili da napravite do...
-
Crni luk je uvijek bio dio skoro svakog obroka, bez obzira da li se konzumira sirov ili u salati. Međutim, ako ga pripremite na pravi nači...
-
U novije doba je upotreba šipka ponovno dobila na popularnosti jer je ustanovljeno da mesnati dio sadrži mnogo vitamina C. Šipak je, uz ze...
0 komentari:
Objavi komentar