Uzimajte po žlicu ovog prirodnog eliksira dvaput na dan, ujutro natašte i uvečer prije posljednjeg obroka.
Mješavina bijelog luka, meda i limuna usporava proces starenja. S obzirom da su navedeni sastojci lako dostupni, a ujedno i zdravi isplati se probati.
Potrebno vam je:
- deset glavica bijelog luka
- sok od deset limuna
- kilogram domaćeg meda
Priprema:
Sitno nasjeckajte 10 glavica bijelog luka i pomiješajte ih s jednim kilogramom meda i sokom od 10 limuna. Smjesu ulijte u staklenku, poklopite i ostavite je da stoji osam do deset dana. Nakon toga, uzimajte po žlicu ovog prirodnog eliksira dvaput na dan, ujutro natašte i uvečer prije posljednjeg obroka.
Izvor: dnevno
Popular Posts
-
Ovaj napitak je bogat dragocenim sastojcima koji blagotvorno utiču na kosti. “Zlatno mlijeko” pomaže kod ponovnog uspostavljanja “kičmeno...
-
Vrbe su dvodomne biljke koje rastu u obliku grma ili drveta. Svaki grm ili drvo nosi cvetove samo jednog pola. Muški cvetovi su jajastog o...
-
Petlja, petlja, još jedna petlja… Ritmički tempo pletenja radi svoj posao: za vrijeme ovog zanimljivog posla, čovjek kao da upada u trans....
-
Uz karcinom maternice, jednjaka, bubrega, dojke i debelog crijeva, može uzrokovati karcinom želuca, jetre, žučnog mjehura, gušterače, jajn...
-
Naši preci su imali veliko iskustvo u liječenju različitih bolesti i poznavali su korisne recepte u liječenju. Sve te recepte ljudi su pre...
-
Da li ste se ikada zapitali šta bi se desilo kada biste počeli jesti datule/hurme svaki dan? Većina ljudi i ne razmišlja puno o hurmama i...
-
Šta je gluten? U pitanju je protein koji nalazimo u brojnim žitaricama poput pšenice, ječma i raži, koje su svakodnevno prisutne u našim j...
-
Kurkuma je postala broj 1 svih zdravih biljaka na svijetu! Ona pruža toliko širok raspon zdravstvenih prednosti da je to jednostavno zapan...
-
Vrlo često se teško oslobađamo upornog kašlja. Ponekad čak ni lijekovi ne pomažu. Jedan od najpoznatijih i zaista najdjelotvornijih načina...
-
Banane su najbolje kada se na njima točkice tek počnu pojavljivati – tada sadrže najviše oksidansa i vrijednih nutrijenata i najlakše su p...
0 komentari:
Objavi komentar