Sindrom karpalnog tunela – Simptomi i prirodno liječenje



Sindrom karpalnog tunela je glavni uzrok peckanja i trenjenja u šakama i rukama. Gotovo četri posto populacije pati od ovoga sindroma.



Simptomi Sindroma karpalnog tunela su:
Bol
Slabost
Gubitak funkcije ruke
Teškoća prilikom pomjeranja šake
Blaga povremena obamrlost
Trnci
Trnjenje i probadanje





Simptomi se često događaju prilikom pomicanjem ruku i oni imaju tendenciju da se pogoršava noću. Iako ovaj sindrom može da sam nestane vremenom, postoji rizik od napredovanja, pa čak i uzrokuje trajno oštećenja živaca i mišića.

Što uzrokuje Sindrom karpalnog tunela?
Karpalni tunel nalazi se na zapešću dlana i sastoji se kostiju ručnog zgloba sa tri strane i ligamenta u četvrti. Ovaj tunel je zapravo mjesto gdje se nalazi medijalni živac. Medijan živac omogućuje funkciju mišića u ruci, a kad se stisne, živčani impulsi su blokirani.

Iako pravi uzrok ovog kompresije je često nejasna, vjeruje se da je iritacija od membrane oko tetiva u karpalnom tunelu, ponavljajući savijanje zapešća ili nateknutost može staviti pritisak na živac.

Savjeti za sprječavanje Sindrom karpalnog tunela
• Izbjegavajte vibracijskim alatima, ako je moguće
• Ne odmarajte ruku na tvrdim podlogama dulje vremensko razdoblje
• Uzmite pauzu kao pravite ponavljajuće pokrete ruke
• Na računalu, podesite visinu stolca tako da podlaktice u ravnini sa tipkovnicom i mišem
• Nosite rukavice kada je hladno
• Izbjegavajte savijanje vaš zglob skroz gore ili dolje
• Opustite stisak

Kako liječiti sindrom karpalnog tunela?
Vitamin B6
Vitamin B6 utječe na metaboličke putove koji uključuju funkciju živaca i to obično 100-150 mg B6 na dnevnoj bazi dovodi do pozitivnih rezultata. Prema nedavnom istraživanju, 120 mg na dan tijekom tri mjeseca smanjena bol, trnci, slabost, nespretnost i ukočenost.

B-kompleksa
Dodatkom drugih B vitamina poboljšava učinkovitost vitamina B6. Na primjer, vitamin B12 pomaže pretvoriti B6 u piridoksal-fosfat.



Preporučljivo je da se B-kompleks vitamin dva puta dnevno zajedno s pomoćnim vitamina B6, ali ništa više od 200 mg B6 dnevno. Uzmite ove vitamine tijekom tri mjeseca prije mjerenja rezultata.

Ovo su prirodni lijekovi za liječenje sindroma karpalnog tunela
1. Brašno piskavice
Ovaj tretman će vam donijeti veliku količinu niacina, poznatijeg kao vitamin B3, bitan za
ublažavanje infekcija i boli. Vitamini i flavonoidi iz brašna piskavice su savršeni za liječenje bolesti poput osteoartritisa ili artritisa. Ne propustite ovaj lijek koji će vam učiniti mnogo dobra. Pomiješajte brašno s vodom, pripremiti mast koju možete nanjeti izravno na ruke na području karpalnog tunela. Veoma brzo ćete osjetiti olakšanje.






2. Đumbir
Uzmite po 5 listova svake biljke i dodajte dvije žlice đumbira. Pomješajte sve u čaši vode i ostavite u hladnjaku da odstoji. Kada smjesa postane hladna, nanesite na bolno mjesto. Na ovoj temperaturi učinak đumbira je mnogo poboljšan. Stavite smjesu na oblog i ostavite ga na pola sata. Bolovi će nestati uskoro.

3. Kurkumin
Kurkumin je znanstveno dokazano da ublažavanje bolova i pružiti snažnu anti-upalne, neuroprotektivnih i antioksidativna svojstva. Utvrđeno je da je kombinacija alfa lipoična kiselina (300 mg dva puta dnevno), Kurkumin phytosome (500 mg dva puta dnevno), i B vitamina (niska doza) koji su uzeti za tri mjeseca prije i poslije karpalnog operacije tunela znatno smanjena noćna bol nakon operacije.

4. Akupunktura
Različite terapije i masaže, kao što su istezanje, vježbe i mobilizacije mekih tkiva poboljšati sindrom karpalnog tunela. Za optimalne rezultate, kombinirati ih s nosa ili low-level laser terapija.

TOP HRANA ZA liječenje sindroma karpalnog tunela
Hrane visokim udiom B6: Konzumirati više B6 bogate namirnice, kao što su grah, divlje meso i zeleno lisnato povrće jer nedostatak vitamina B6 može dovesti do sindroma karpalnog tunela
Zelena pića: Svaki zeleni napitak koji sadrži visoko hranjiv tvari i povrće može smanjiti upalu.
Cijelo voće i povrće: hranjive tvari iz voća i povrća liječe i pomažu u borbi protiv upala. Konzumirajte više hrane bogate kalijem što će smanjiti zadržavanje tekućine
Lan ili Chia sjemenke: Povećanje omega-3 masnih kisalina da se smanji upala

0 komentari:

Objavi komentar

More

Pratite nas na Facebooku



Advertisement

Popularni postovi