ODLIČNA VEČERICA NA BRZINU A SA OVIM NE MOŽETE POGRIJEŠITI


Sastojci
250 gr. skuhanog krompira
250 gr. brasna
70 gr. margarina
3 zumanjceta
1 paketic suhog kvasca
  malo mlijeka
malo kisele pavlake
malo soli
dimljena sunka




Priprema
1.
Krompir skuhajte i ispasirajte;
2.
Dodajte mu brasno, margarin, zumanjceta, soli, kvasac rastvoren u malo mlijeka, pavlaku ( 2-3 zlice);
3.
Umesite testo ni jako, ni meko… :)
4.
Razvucite koru i na pola od nje, casom obelezite krugove ;
5.
Odozgo stavite iseckanu sunku ;




  6.
Onda preklopite drugom polovinom kore ;
7.
Casom odrezite krofne tamo gde se sunka poznaje ;
8.
Od ovako secene krofne fil nece ispadati;
9.
Ostavite ih jedno pola sata da odmore;
10.
Przite ih u dubokom ulju ;
11.
Dok su jos vruce odozgo ih posipite ribanim kackavaljem ili sirom.

0 komentari:

Objavi komentar

More

Pratite nas na Facebooku



Advertisement

Popularni postovi