Vježbe i zdrava ishrana su dio procesa gubitka težine. Ali, ako želite da se ubrza proces onda bi trebalo probati ovaj prirodni napitak!
Potrebni sastojci:
2/3 šolja kipuće vode
1 kašičica meda
1 žlica narezanog đumbira
1/2 kašičica cimeta
Sok od 1/2 limuna (oko 1 1/2 kašike)
Priprema:
Prvo sve sastojke treba pomiješati prije nego ih stavite u mikrovalnu oko 30 sekundi. Ohladite na sobnoj temperaturi i kada mislite da temperatura odgovara, popiti! Najbolje je da se piće konzumira na prazan želudac. Prva stvar ujutro i zadnja stvar u večernjim satima (pokušati na prazan želudac). To će ubrzati vaš metabolizam i daće vam neke zdrave navike u ishrani.
Izvor: pozivitno
Popular Posts
-
Promjenom nekih navika u kućanstvu možete znatno uštedjeti na struji bez da vam standard življenja imalo pati, a to će posebno značiti umi...
-
Kako sami sebi pripremiti ljekovite pripravke od crne rotkve? Sirup protiv bronhijalne astme od crne rotkve SASTOJCI: 2 čaše sok...
-
Mnogo toga znamo reći u ljutnji svojim voljnima, pa se kasnije pokajemo. Trebate se naučiti kontrolisati i fino objasniti neke stvari, a n...
-
Akademik Filatov savetovao je svoje pacijente da koriste, pored bolničkog lečenja, ovu čudotvornu mešavinu, a svi koji su ga probali bil...
-
Do sad ste isprobali mnoge lijekove koji utiču na štitnu žlijezdu ali rezultati nisu bili zadovoljavajući? Isprobajte ovaj potpuno prir...
-
Prirodna kozmetika, čajevi, ulja od nevena – širok spektar njegovog djelovanja je fascinantan. Prema svom porijeklu on je jednogodišnja ze...
-
Većina žena ne zna da postoji i prirodni lijekovi za infekcije koji su dostupni svima. A to možete uradti i vašem domu bez ičijeg prisus...
-
Generalno, mnogi ne znaju koje sve negativne posledice ovog pića koje ono ima po naše zdravlje. Najgore od svega što se ono u velikoj koli...
-
Panchamrit ili Panchamrita je napitak koji se u indijskoj duhovnoj tradiciji nudi Božanstvu prilikom puje (obožavanja). Riječ Panch...
-
Mali broj ljudi čuo je za moćno povrće čičoku. Ova biljka, slična krompiru, pravi je hit u kulinarstvu posljednjih godina, a razlog nije p...
0 komentari:
Objavi komentar