Poznati ruski gastroenterolog, dr Antonina Šćepini savjetuje pacijentima da za odvikavanje od pušenja koriste jednostavan, ali vrlo djelotvoran čaj.
Priprema:
Uzmite prstohvat usitnjenog sušenog lišća bokvice, stavite u staklenu teglu i prelijte s pola litre ključale vode. Poklopite posudu u kojoj je čaj i ostavite da odstoji dva sata. Tokom dana treba popiti cio sadržaj tegle. Dr Šćepini kaže da ovaj čaj treba svakodnevno pripremati i piti ga tokom tri mjeseca.
Prema njenom savjetu, uz čaj možete i da žvaćete svježe listove bokvice. Ona tvrdi da ćete uskoro izgubiti svaku želju za nikotinom.
Izvor: balkanspress
Popular Posts
-
Dizana tijesta su laka i jednostavna poslastica, koju skoro uvijek možemo napraviti od namirnica koje imamo u kući, a naročito su dobra z...
-
Držanje dijete je gotovo nezamislivo bez ograničavanja kalorija, ali kalorijsko ograničenje ne bi smjelo biti takvo da ste gladni veći dio...
-
Nakon napornog dana, jedino što želimo je da se otarasimo nakupljenog stresa i ostatak dana provedemo opušteni. Evo i kako da se relaksira...
-
Anti-perut šampon sadrži metilhloroizotiazolinon i amonijum sulfat koji su kontaminirani tokom proizvodnje sa komponentom kao što je 1, ...
-
Toliko je zdravo da bi trebalo svaki dan da ga jedemo! Hurme imaju širok spektar zdravstvenih i nutritivnih vrednosti, zbog čega mnogi ...
-
Psorijaza je kronični kožni poremećaj koji obilježavaju crvene mrlje prekrivene bijelim ljuskicama, suha koža, svrbež i zadebljani nokti. ...
-
Virusi izаzivајu nајvišе infеkciја gаstrоintеstinаlnоg trakta, mada su i bаktеriјskе infеkciје vеоmа čеstе. Ljudi često ovakve infekcije ...
-
Najčešća vrsta srčanih oboljenja jeste bolest koronarnih arterija, koja može dovesti do infarkta. Polovina infarkta desi se iznenada, ...
-
Kurkuma i med su savršena kombinacija za dobro zdravlje i to bukvalno u svakom smislu. Ovo nije samo neko puko nagađanje, već predstavlja ...
-
Kadа је nivо pH lјudskоg tijеlа suvišе kisеlо, tijеlо šalje kisеlоst nа оdrеđеnе оrgаnе. Ali štа kisеlost tаčnо znаči? Svе imа pH vrеdn...


0 komentari:
Objavi komentar