LIJEČENJE PROŠIRENIH VENA PRIRODNIM PUTEM

Proširene vene su čest estetski problem kod žena, mada se javljaju i kod nekih muškaraca. Trebate zapamtiti da je to čest zdravstveni problem i da se može pojaviti kod svakoga. Proširene vene su ujedno i zdravstveni problem a uzrok može biti dosta različit. Zavisi od osobe od osobe. Mnogi nakon pojave ovoga zdravstvenog problema se osjećaju frustrirano ali nemojte se živcirati jer postoji dosta prirodnih lijekova za liječenje proširenih vena a ujedno ako se pridržavate nekih savjeta možete ih i spriječiti.

Liječenje proširenih vena prirodnim putem
KAKO SPRIJEČITI POJAVU PROŠIRENIH VENA?

Prvo što trebate znati da su proširene vene nasljedne, znači ako ih imaju vaša majka ili otac imate šane od 75% da ćete i vi dobiti ovaj zdravstveni problem.

NEKOLIKO SLJEDEĆIH SAVJETA VAM MOŽE BITI OD POMOĆI.

1. Izbjegavajte dugo stajanje
2. Ako ste u prilici sa jedite podignite noge na drugu stolicu.
3. Obavezno smanjite tjelesnu težinu
4. Izbjegavate izlaganje vaših nogu povišenoj temperaturu – misli se na saune, sunčanje i kupanje u vrućoj vodi.
5. Obavezno budite fizički aktivni
6. Preporuka je da koristite hidromasažu
7. Koristite elastične zavoje ili elastične čarape ako već imate proširene vene.




PROŠIRENE VENE NAKON TRUDNOĆE

Mnogim ženama se proširene vene pojave nakon druge ili treće trudnoće. Kod nekih žena mada rijetko se pojave već nakon prve trudnoće. Glavni razlog za pojavu proširenih vena u trudnoći je rast maternice i pritisak na krvne sudove, što dovodi do povećanja pritiska u nožnim venama i dovodi do pojave proširenih vena.



OVI SAVJETI VAM MOGU BITI OD POMOĆI KOD PROŠIRENIH VENA NAKON TRUDNOĆE:

1. Izbjegavajte sjedenje i stajanje na jednom mjestu – često mjenjajte položaje
2. Nikada da vam noge budu u poziciji koja organičava cirkulaciju krvi
3. Obavezno podignite stopala i noge dok sjedite
4. Redovno vježbajte
AKO VEĆ IMATE PROŠIRENE VENE TU JE CIJELI NIZ PRIRODNIH LIJEKOVA KOJI VAM MOGU BITI OD POMOĆI:

Jedan od prirodnih lijekova za liječenje proširenih vena možete napraviti vrlo jednostavno uz pomoć 1 čaše ovčijeg mlijeka i 1 dječijeg sapuna. Trebate samo narezati sapun u ovčije mlijeko. Posudu sa smjesom stavite u hladnjak.




Morate staviti obloge sa ovom smjestom na mjesta gdje su se pojavile proširene vene. Ujedno trebate sa ovm mješavinom trljati pogođena mjesta tri puta dnevno. Ovaj prirodni lijek za proširene vene daje jako dobre rezultate.

Ljekovitu smjesu za liječenje proširenih vena možete napraviti po sljedećem receptu. Biti će vam potrebni ovi sastojci: pola mrkve (sitno isjeckane), 3 žilice aloa vera gela i pola čaše jabukovog sirćeta. Sve sastojke pomješajte u blenderu i mješajte dok nedobijete homogenu smjestu koja će izgledati kao krema. Dobivenu smjesu namažite na zahvaćena područija i zamotajte zavojem. Neka stoji 30 minuta. Nakon toga isperite sa mlakom vodom.

LIJEČENJE PROŠIRENIH VENA POMOĆU PARADAJZA

Ovo je učinkovit prirodan način liječenja proširenih vena. Uzmite par komada zelenog paradajza(rajčica), operite i narežite ih na kriške. Stavite kriške zelenog paradajza na mjesta gdje su se pojavile proširene vene na vašim nogama. Ako je potrebno možete zamotati sa nekim zavojem. Čuvajte na mjestima dok neosjetite peckanje. Ako odmah osjetite peckanje, uklonite kriške zelenog pradajza i isperite mjesta sa proširenim venama hladnom vodom. Ovaj postupak trebate ponavljati do 4 puta dnevno, naša je peporuka da čuvate kriške paradajza barem 1 minutu.

OSTALI PRIRODNI LIJEKOVI ZA LIJEČENJE PROŠIRENIH VENA

1. Na mjestima gdje su se pojavile proširene vene stavite listove kupusa(prije toga ih omekšajte i izravnajte) i stavite noge u vodoravan položaj, tako da noge budu u višem položaju od kukova.
2. Možete napraviti prirodno ulje od nevena za liječenje proširenih vena. O tome možete vise saznati ovdje.
3. Jako korisnim za liječenje proširenih vena se pokazale obloge od gline. Obloge od gline koja je pomiješana sa čajem od preslice. Oblog stavite na mjesta gdje su se pojavila proširene vene i čuvajte dva sata.
Sa ovim savjetima i prirodnim lijekovima za proširene vene nadamo se da smo vam bili od pomoći. Obavezno podjelite sa prijateljima ovaj članak i uživajte u prirodnim lijekovima koji pomažu.

0 komentari:

Objavi komentar

More

Pratite nas na Facebooku



Advertisement

Popularni postovi