Jabukovo sirće za lijepu i nježnu kožu



Jabukovo sirće se radi od svježih zdrobljenih jabuka, koje potom stoje u drvenim bačvama. Sadrži neophodne nutritivne tvari, aminokiseline i enzime koje vašem tijelu pomažu na razne načine. Važno je da jabukovo sirće bude od organski uzgojenih jabuka kako bi sadržavao veći broj nutritivnih tvari.




Zašto koristiti jabukovo sirće za njegu kože?
Jabukovo sirće će poboljšati ten i stanje kože. Može pospješiti cirkulaciju krvi u malim kapilarama koje su odgovorne za dotok hranjivih tvari u kožu. Jabukovo sirće dokazano može pomoći kod vraćanja pH ravnoteže vašoj koži i pospješuje funkcioniranje kože.

Uklonit štetne bakterije i mrtve stanice kože. Odčepiti će začepljene pore i kao rezultat ćete dobiti zdravu i lijepu kožu.

Jabukovo sirće može preokrenuti proces starenja. Sadržaj sumpora će smanjiti vidljivost bora i staračkih pjega. Također će pomoći u uklanjanju masnih naslaga na površini kože i značajno smanjiti ljuštenje kože. Ako patite od teških i bolnih oboljenja kože, onda vam jabukovo sirće mora biti pri ruci.

Jabukovo sirće i liječenje akni
Ovaj tretman će vam pomoći u smanjenju prištića. Antiseptičko djelovanje meda i octa će ubiti bakterije, odčepiti pore, ukloniti višak ulja i umiriti kožu. Med će također pomoći u hidrataciji kože.

Četvrtina šalice meda
1 šalica čaja od kamilice
1/2 šalice jabučnog octa

Pomiješajte sve sastojke. Prije odlaska u krevet namočite pamučnu gazu ili vaticu i njome očistite čitavo lice.



Jabukovo sirće i uklanjanje mrtvih stanica kože
Jabukovo sirće pomiješan s aspirinom djeluje kao čudesan piling. Pomoći će smanjiti vidljivost ožiljaka od akni, kožu će učiniti glatkom i mekom. Koristite ovaj tretman svaki dan kako bi rezultati bili što bolji.

15ml jabučnog octa
90ml mineralne vode
1 šumeći aspirin

Pomiješajte jabukovo sirće i mineralnu vodu. Pomoću tučka i mužara zdrobite aspirin i dodajte ga u smjesu. Primjenjujte na ožiljke od akni, na mjestima gdje je koža gruba i na proširenim porama.

Jabukovo sirće i pH ravnoteža
Ova smjesa će vam pomoći vratiti prirodnu pH ravnotežu kože, a ulje lavande će pomoći u ublažavanju iritacija kože

2/3 šalice filtrirane vode
Trećina šalice jabučnog oca
3 kapi ulja lavande

Pomiješajte sve sastojke i dobro protresite smjesu. Umočite pamučnu gazu ili vaticu i očistite čitavo lice.
Izvor:centar zdravlja

0 komentari:

Objavi komentar

More

Pratite nas na Facebooku



Advertisement

Popularni postovi